Tireliler, bir yıl önce gerçekleşen hain kalkışma girişimine karşı gösterdiği tepkiyi bu kez coşkuyla, ay yıldızlı al bayrağımız ellerinde birlik beraberlik mesajları vererek yaşadılar, yaşattılar. Meydanı dolduran kalabalık, alanı ellerinde bayraklar ile Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in çağrısına uyarak tabir yerindeyse gelincik tarlasına çevirmişlerdi.
    Kaymakam Tanrıseven'in katılımıyla başlayan 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri ve anma törenleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Program, Yeni Cami Müezzini Naci Bektaş'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. İlçe Müftüsü Şaban Şadan'ın dua etmesinin ardından sırasıyla Efdal Gül ve Onur Selbi'nin konuşmaları takip etti.

EFDAL GÜL, BÜYÜK ALKIŞ ALDI
Sahneye alkışlar ve tezahüratlarla çıkan Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, okuduğu şiirle büyük beğeni topladı. Gül konuşmasında şu ifadelerde bulundu; 
“Hafızalardan silinmeyecek unutulmayacak ve unutturulmayacak o gecenin üzerinden tam bir yıl gecti, geçtiğimiz yıl bugünlerde, 15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak geri püskürtmüş ve tuzaklarını kendilerine döndürmüştü.
O gece başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan’ın meydanlara inin çağrısıyla dirilmişti yürekler. Milletimiz, o gece, tıpkı 718 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını  istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen hainlere karşı  Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir.
Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık yeni bir döneme girmiştir. Bu güzel ülke, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Şairin dediği gibi: “Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. / Külümüzden yükselen duman bizden yanadır. / Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. / Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.”
Yüzyıllardır tüm dünyada adaletin, özgürlüğün ve islamın sancaktarlığını yapmış bu asil millet, hiçbir zulüm ve baskı karşısında diz çökmemiş hiçbir esarete boyun eğmemiştir. Hainlerin sinsi planlarını her defasında bozmuş, iman gücüyle zor süreçlerin üstesinden gelmiştir. Bu topraklar asırlardır şer odaklarıyla ortaklık eden, dışarıdan kumanda edilen ülkesini, milletini hiç uğruna satan bir çok hain görmüştür. Ne yaparlarsa yapsınlar hesap edemedikleri bir şey onların peşini bırakmamıştı. Çünkü Bu millet Korkmuyordu.Bu millet yılmıyordu.Bu milletin iman gücü onların demir yığınlarını adeta eritecek kudrette derin ve güçlüydü işte bu yüzden Çanakkaleyi de geçemediler. Hain emelleri kendileriyle birlikte suların derinlerine gömüldü.Çünkü bu milletin Kınalı Hasanları,Seyit onbaşıları Nene hatunları vardı…  asırlar geçti belki ama vatan sevdası hep aynı yerde kaldı. Bedenler farklı olsada ruhlar hep  aynıydı… bugünde Ömer Halis Demirler  Fethi Sekinler Şerife Bacılar ve daha  nice şehit ve gazilerimiz tarihe adını vatan sevdalıları olarak kazıdı… sözlerime son verirken Akifin duasıyla hüda kapısın tokmağına birkez daha vuruyor “ya rab bir daha bu  ülkeye istiklal marşı yazdırma”diyorum.”

    Konuşmacıların ardından kürsüye çıkan Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven 15 Temmuz darbe gecesinde, darbeyi duyduktan hemen sonra, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir; çetelere teslim olmaz” şeklinde mesaj yayınladığı kaydetti.  O gece yaşadıklarını anlattığı konuşmasında Tanrıseven şunları söyledi: 

TANRISEVEN “DAHA İLK ANDA DARBEYE DİRENME KARARI ALDIK”
''Verilecek karar belliydi, Kesinlikle darbeye direnecektik. Sonunun nereye varacağını düşünmek yersizdi. Abdestimi aldım, meslek hayatımda ilk kez silahımı ve yedek şarjörüm yanıma aldım. Eşim ve çocuklarımla helalleşip vedalaşarak evden ayrıldım. Duruşumuz netti ve zerre tereddüde mahal yoktu. Emniyet Müdürlüğünde Kriz Merkezi oluşturdum, İlgili birimlerle toplantı yaparak, sosyal medyadan ‘Anayasaya, Devletimize, Hükümetimize bağlıyız. Görevimizin başındayız’ mesajı yayınladım. Vatandaşımıza ve kamuoyuna net mesaj verdik.” 

“CUMHURBAŞKANIMIZIN ÇAĞRISIYLA MEYDANLARDA TOPLANDIK”
Tanrıseven, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gecenin ilerleyen saatlerinde halkı meydanlara çağrısının ardından da bu hain kalkışmanın amacına ulaşamayacağını hissettiğini sözlerine ekledi. Kaymakam Tanrıseven, Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine, halkın meydanlara inmesi için Camilerden, belediye ses sisteminden ve her türlü medya aracıyla halkın meydanlarda toplanması için anons da yaptırdığını belirterek, Meydana yaptığı konuşmada “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, Türk Milleti olarak bu oyunu elbirliği ile bozduk” diye konuştuğunu kaydetti.

KAYMAKAMA ANLAMLI HEDİYE
    Gecenin bir de sürprizi vardı. Ak Parti Tire Gençlik Kolları Başkanı Efdal Gül, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'e hain darbe girişiminin yaşandığı gece göstermiş olduğu vatansever refleks ve darbe girişimine karşı Türkiye’de mesaj yayınlayan ilk bürokrat olması birlik beraberlik ışığının ilk kıvılcımı olması münasebetiyle 107 yıllık bir tarihi olan madalya ve beratı takdim etti. 

COŞKULU KALABALIK    
Gece 15 Temmuz slayt gösterisi ve Tire Halk Eğitim Merkezi Mehteran takımının duygu yüklü gösterisiyle devam etti. Son demokrasi nöbeti, zeybek gösterisi, 15 Temmuz konulu Kompozisyon yarışması ödül töreni ve Murat Anlar konseri ile son buldu.
    İlçe halkının bayraklarıyla alanı doldurarak büyük ilgi gösterdiği programa Tire Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Tire İlçe Müftüsü Şaban Şağdan, İlçe Tarım Müdürü Mutlu Tıraş, Ak Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçioğlu ile protokol üyeleri ve her yaştan vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi