Öncelikle sağlık sisteminin içinde bir personeli olarak, sonrasında bir vatandaş olarak eskiye dönüp baktığımda, millete verilen değerin nasıl arttığını, ülkemizde yaşam seviyesinin nasıl değiştiğini rahatlıkla görebiliyor, bununla mutlu oluyorum. Tabi eskiye baktığımda hüzünlenmiyor değilim. Emekli maaşı almak için saatlerce banka kuyruklarında bekleyen ve beklerken hastalanan, hayatlarını yitiren amca ve teyzeleri görünce, ambulansa verecek mazot parası olmadığı için hastasını arabanın bagajında taşıyan insanları, hastaneye verecek parası olmayınca rehin alınan bebekleri, hastaları görünce bir insan olarak utanç duyuyorum o karanlık günlerden. Sabahın altısında SSK hastanesine sıra alabilmek umuduyla gelen 72 yaşındaki teyzenin “ Acaba geç mi kaldım?” sorusunu duyunca hüzünleniyorum. Yine SSK Hastanelerinde ilaç alabilmek için birbirini ezen, şifa ararken yeni bir hastalığa kapılan insanların halini izleyince çok üzülüyorum. E tabi haliyle o günlerden günümüze dönünce farkı rahatlıkla görebiliyorum. Ve Rabbimizden o günleri bu aziz millete tekrar yaşatmamasını niyaz ediyorum. Şimdi gelin şöyle birkaç kalemde eski zaman ile günümüzü mukayese edelim.
              ESKİDEN   SSK ve Devlet Hastanesi ayrıydı. ŞİMDİ  tek çatı altında tek kurum SGK.  ESKİDEN sağlık ocaklar vardı. Burası sevk etmeden hastaneye gidilemezdi. ŞİMDİ herkesin Aile Hekimi var. İsteyen   buraya, isteyen hastaneye gidiyor. ESKİDEN tüm poliklinikler tek bir koridordaydı. Onlarca hasta iç içe bekler, yeni hastalıklar edinirlerdi. ŞİMDİ her poliklinik için ayrı salonlar  ve oturma alanları var. ESKİDEN sabahın köründe hastanelere sıra almaya koşulur şanslı olanlar sıra alabilirdi. ŞİMDİ   MHRS sistemi ile online randevu  ve saatinde muayene olunuyor. ESKİDEN ambulans yok denecek kadar az ve ücretliydi. Mazot parasını bulan bu hizmetten yararlanır bulamayan hastasını kendi imkansızlıklarıyla taşırdı. ŞİMDİ  uçak, helikopter, gemi, paletli, kara ve motorize ambulanslarla sadece Ülkemizde değil Dünyanın dört bir yanında ki vatandaşlara anında ve ücretsiz hizmet veriliyor. ESKİDEN ilaç almak tam bir işkenceydi. ŞİMDİ ise istediğimiz eczaneden ilaçlarımızı temin edebiliyoruz. ESKİDEN yaşlı hastalar ya evlerinde yada hastane yollarında ölüme terk edilirdi. ŞİMDİ ise evde bakım hizmetleri var. Her türlü sağlık hizmeti muhtaç olan hastanın ayağına gidiyor. ESKİDEN röntgen filmleri vardı hatırlar mısınız? Film çekilince onu bekler, bazen film yandı hadi tekrar çekileceksin derlerdi. ŞİMDİ film, çekildiğimiz anda doktorumuzun bilgisayar ekranında görünüyor. ESKİDEN kanser hastaları, geç teşhis nedeniyle hayatlarını kaybederlerdi. ŞİMDİ 81 ilde ücretsiz Kanser Tarama Merkezleri var. ESKİDEN neydi o sigara dumanına maruz kalışımız. ŞİMDİ dumansız hava sahası ile yarınımız daha berrak.
         Kendi alanımla ilgili aklıma gelen yeniliklerin sadece bir kaçını yazdım. Bunlar insana verilen değerin bir göstergesidir. İnsana “Sen yaratılanların en şereflisisin” demenin en somut örneğidir. Gerçekten bizler her şeyin en iyisine layığız. Ben geçmişte yaşananları izledikçe, Ülkem ne hallerdeymiş, insanımız ne hallerdeymiş diye üzülüyor, geçmişi hatırımda tutarak geleceğime kararlı adımlarla yürüyorum. Eminim ki aklı ve vicdanı olan herkes benimle hem fikirdir. Bu hizmetleri bize kimin getirdiğinin pek bir önemi yok. Ben, her kim bunu başardı ise bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum. Ve gelecekte de kim insanlık için bir çivi çakacaksa minnettar olacağımı bildirmek istiyorum.

Belki birileri bana gerçek olan şeyleri yazdığım için kızacaktır. Ama üzgünüm yazdıklarım tamamen gerçek…

Saygılarımla, sağlıcakla…