Kimimiz isyan ettik, kimimiz sokaklara çıkıp yas tuttuk. Şok olduk, yutkunamadık bu elim vaka karşısında. Bazımız idam isterken, bazımız da acı çeksin, öldürülmesin dedik.  Bazıları da hunharca katledilen bir genç kızın bu ölümünü, siyasi çıkarlarına alet etmekten geri kalmadılar. Onlar her zaman ki gibi kendilerine verilen ödevi yaptılar. Tüm bu düşüncelerin ortasında ateşin düştüğü yerden, Özgecanımızın babası Mehmet amcamızdan öylesine bir inanmışlık ve sağduyu açıklaması geldi ki, ben şahsen hayret ve takdir içinde dinledim. Yüreği yanan bir baba “Allahın ipine sarılalım” dedi. Ve tüm Türkiye ye güzel bir ders verdi. Bunu görünce, artık Mehmet amca gibi adamların bu ülkede daha çok konuşması gerektiğini anladım. Ve Mehmet amca ile aynı vatanda yaşadığım için kendimi şanslı ve mutlu addettim. Ben buradan Mehmet amca ve eşine bir kez daha sabırlar diliyor, bu erdemli duruşunun hepimize nasip olmasını temenni ediyorum. İsterseniz gelin bir kez daha bakalım                Mehmet amcanın o sözlerine;

          “Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. Ben öncelikle kendim için şunu söyleyeyim; ben günahkarların günahkarı, fakirlerin fakiri, acizlerin acizi bir garibim. Rabbim özel yaratmış, güzel yaratmış, çok sevdi yanına aldı. Bu memlekette artık ikilik olmasın. Bu vahim olayı yapan insanlara da zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun. Kimse nefretten ve şiddetten söz etmesin. Merhamet ve şefkatle yaklaşırsanız o zaman dünya değişir.

            Ben milletimizden çok şey bilmem ama, Ma’un Suresi’ni, Ali İmran Suresi’nin 103. ayetini ve Asr Suresi’ni okumalarını tavsiye ediyorum. Bu ayetler bana göre çok önemli. Doğru yolu bulmak, doğru yolu seçmek, doğru yolda yürümek çok zor. Malum, dünya geçimini sürdürmek için çalışıyoruz. Gözümüz körleşiyor, kulaklarımız sağırlaşıyor. Bütün dünyada Şahmaran'ın yavruları kol geziyor. Benim meleğimin kanadını kopardılar, yarın sizin meleğinizin kanadını koparmaya da gelecekler. Herkes kalbindeki sesi iyi dinlesin. Bana yıllarca neler olabileceğini anlattılar ama ben anlamadım. Gözlerim kör, kulaklarım sağır vaziyette dünyanın peşinde koştum durdum. Elbette ki çalışacağız, memleket için, ailemiz için, çocuklarımız için ama arada sırada da şöyle bir durup düşünmemiz lazım.”

       Âli İmran Sûresi-103: Hep birlikte Allah›ın ipine sımsıkı yapışın; parçalanmayın. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani siz birbirinize düşman kişiler idiniz de O, gönüllerinizi birleştirmişti ve O'nun nimeti sayesinde kardeş kimseler olmuştunuz. Yine siz bir ateş çukurunun tam kenarında iken oradan da sizi O kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle açıklar ki doğru yolu bulasınız.

       Mâun Sûresi: Gördün mü, o hesap ve ceza gününü yalanlayanı! İşte o, yetimi itip kakan, yoksula yedirmeyi özendirmeyen kimsedir.  Yazıklar olsun o namaz kılanlara ki, Onlar namazlarını ciddiye almazlar. Onlar namazlarıyla gösteriş yaparlar. Ufacık bir yardıma bile engel olurlar.

       Asr Sûresi: Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.  Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka……Selam ve dua ile…