Tam 52 yıl önce, 1966 yılında Tireli esnaf ve sanatkarların teveccühü ile Tire Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığına seçilen ve o günden bu yana bu teveccühü kaybetmeyen Muhittin Hızlan, hafta sonu yapılan kongrede bir kez daha başkan seçildi. Toplam üye sayısı 2 bin 139 olan Kooperatif’in Genel Kurul Toplantısına yüzlerce üye iştirak etti.


“EFSANE BAŞKAN” 2021’E KADAR ONAYI ALDI
21 Ocak Pazar günü, Tire Belediye Kapalı Spor Salonu’nda yapılan, yüzlerce esnaf ve sanatkarın katıldığı kongrede, artık “efsane Başkan” olarak anılan Muhittin Hızlan bir kez daha başkanlığa aday oldu. Hızlan’ın karşısına başka bir rakip çıkmadı. Tek adayla gidilen Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kongresinde Hızlan, yapılan açık oylamada, “oy birliği” ile bir kez daha başkan seçildi ve 2021 yılına kadar olan süreçte başkan olarak ilan edildi.


DİVAN; AHMET DERE, SEMİH ÖNKAN, GÜLTEKİN KARABAŞOĞLU İSİMLERİNDEN OLUŞTU
Toplam 13 maddeden oluşan Genel Kurul Toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Başkan Hızlan, kısa bir “hoş geldiniz” konuşması yaptı. Arkasından, “Divan Kurulu” oluşturuldu. Divan Başkanı Ahmet Dere oldu, Divan üyeleri ise Semih Önkan ve Gültekin Karabaşoğlu oldu. 


RAPORLARI, KOOPERATİF MÜDÜRÜ MUSTAFA SARIKAYA OKUDU
Kooperatifin geride kalan idari dönemine ait “Yönetim Faaliyet”, “Denetim Faaliyet” ve “Gelir-Gider Bilanço Tabloları” Kooperatif Müdürü Mustafa Sarıkaya tarafından okundu. Arkasından okunan raporlar ve Kongre gündeminde yer alan ve oylamaya sunulması gereken maddeler tek tek Divan Başkanı tarafından Salonun tribünlerini dolduran yüzlerce üyeye oylamaları için sunuldu ve hepsi oy birliği ile kabul edildi. 


BAŞKAN VE YÖNETİMİ “AÇIK OYLAMA” İLE SEÇİLDİ
Divan Başkanı Dere, Başkanın seçiminin “kapalı oylama” ile mi yoksa “açık oylama” ile mi olacağını da Salondaki üyelere sordu. Üyelerin isteği ile seçim açık oylama ile yapıldı. Muhittin Hızlan ve yönetim kurulunu oluşturan isimler tek tek okunduktan sonra oylandı. Oylamada hazır bulunan üyeler oy birliği ile Hızlan ve yönetimini yeniden göreve getirdi.


HIZLAN’DAN KISA TEŞEKKÜR KONUŞMASI
52 yılı geride bırakan ve 3 yıllık yeni dönem için de seçilen Muhittin Hızlan oylamanın ardından kürsüde çok  kısa bir konuşma yaptı. Hızlan, “Katılımlarından ve desteklerinden dolayı hepinize çok teşekkür eder, yeni yılınızı kutlar ve hepinize bol kazançlı günler dilerim.” dedi.


“YÖNETİM” VE “DENETİM” KURULLARI ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Yeni dönemde Yönetim Kurulu asil üyeleri; Muhittin Hızlan, Ümit Ünalmış, Tayfur Etiğ, Yıldıray Çayır, Metin Demir, Ömer Altın ve Mustafa Yıldıran isimlerinden oluşacak. Denetim Kurulu asil üyeleri ise; Mustafa Yıldıran ve Metin Demir isimlerinden oluşacak.


ÇOK SAYIDA KONUK KATILDI
Salonda sadece Kooperatif üyesi Tireli esnaf ve sanatkarlar yer almadı. Kongreye davetli çok sayıda konuk da yer aldı. Konuklar arasında; Merkez Birliği Genel Başkanı Salahaddin Hönü, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, MHP Tire İlçe Başkanı Bilal Kıvrak, Halk Bankası Tire Şube Müdürü Mehmet Gircenli, Tire Belediyesi Meclis üyeleri Mehmet Hızlan ve Ahmet Küçükler, Esnaf Kooperatifi İzmir Bölge Birliği yöneticileri, İzmir’in birçok ilçesindeki Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatfilerinin başkanları, Tire’deki esnaf odalarının başkanları vardı.
 

Editör: Haber Merkezi