BİRÇOK KALEM VERGİ BORCU VE PARA CEZASINI KAPSAMAKTA

“Ticaret Vergisi”, “Motorlu Taşıtlar Vergisi”, “Trafik Para Cezaları”, “Emlak Vergisi”, “İşyeri Levhası Vergileri”, “Öğrenci Kredisi Borçları” gibi birçok konu başlığındaki vergi, para cezası ve borçları kapsayan “Vergi Affı ve Borç Yapılandırması” ile vatandaşlara ödeme kolaylıkları sağlandı.

 

6, 9, 12 VE 18 AYA VARAN VADE YAPILANDIRMA İMKANI

Yasa çıktıktan sonra Kasım ayına kadar milyonlarca vatandaş Vergi Dairelerine başvuruda bulunarak bu imkandan faydalanmak istedi. 30 Haziran 2016 tarihinden önceki borç ve para cezalarını kapsayan yasa ile borç yapılandırması yapacak olan vatandaşlara 6, 9, 12 ve 18 aya varan vade imkanı sunuldu.

 

BAŞVURULAR KASIM AYINA KADAR SÜRDÜ

Yurt çapında olduğu gibi ilçemiz Tire’de de yapılandırmadan faydalanmak isteyen çok sayıda vatandaş oldu. Gerekli müracaatları yapan Tireliler, ilk taksit borç ödemelerini de yapmaya başlamıştı. Fakat birçok kişi borcunun ilk taksidini son ödeme günü olan 30 Kasım Çarşamba gününe sarkıtınca dün Tire Vergi Dairesi’nde izdiham yaşanmasına sebep oldu.

 

 KUYRUK VERGİ DAİRESİNİN ÜST KATLARINA UZADI

Vergi Dairesi Veznesi önünde oluşan metrelerce uzunluktaki kuyruk, kıvrıla kıvrıla Dairenin üst katlarına kadar uzadı ve başka işlemler için Vergi Dairesine giden vatandaşlara da zor anlar yaşattı. Son gün fırsatını kullanmak isteyen binlerce kişi dakikalarca, hatta saatlerce ödeme kuyruklarında bekledi.

Editör: Haber Merkezi