Vergi daireleri tarafından 26 yıldır yapılan ‘Vergi Haftası’ kutlamaları çerçevesinde geleneksel bir hale gelen protokol ve örnek vergi mükellefi ziyaretleri bu yıl ki kutlamalar çerçevesinde başladı. Ziyaretler sırasında, Belediye Başkanı Çiçek, “Tire Belediyesinin borçlarını sıfırlayacağız. Borçsuz bir Belediye olacağız.” diyerek çarpıcı bir açıklamada bulundu. 


Her yıl ’23 Şubat-1 Mart’ tarihleri arasında kutlanan “Vergi Haftası” kutlamaları, bu yıl 26. kez kutlanmak üzere bir gerçekleştirilmekte. Yurt genelinde Vergi Dairesi yöneticileri bulundukları bölgelerdeki protokol üyelerini, örnek olan veya vergi ödeme rekortmeni olan mükelleflerden bazılarına ziyaretlerde bulunmakta ve böylelikle ‘vergi ödemenin önemi ve gerekliliği’ konusuna dikkat çekilmek istenmekte.

İlçemizde de Tire Vergi Dairesi yöneticileri tarafında bu hafta kutlamaları kapsamında ziyaretlerde bulunulmakta. Bu yıl ki ziyaretlerine 23 Şubat Pazartesi günü Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri ile başlayan Tire Vergi Dairesi Kurumunda, ziyareti şu isimler gerçekleştirdi: Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, Müdür Yardımcısı Şinasi Şenol ve hesap uzmanı memuru Özgür Kıran. 

Vergi Dairesi heyeti ilk ziyaretini Kaymakam Mehmet Usta’ya yaptı. Usta’ya makamında çiçek takdim edildi. Buradaki ziyaretin ardından Belediye Başkanlığına geçildi ve Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e de aynı şekilde makamında çiçek takdim edildi.
Yapılan ziyaretlerle ilgili olarak Kaymakam Mehmet Usta, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir değerlendirmelerde bulundu.

KAYMAKAM USTA, RAKAMLARLA VERGİ ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Kaymakam Mehmet Usta, yaptığı değerlendirmede;  “Devlet ve Hükümet sunduğu hizmetleri topladığı vergiler ile gerçekleştirmektedir.  Halkımıza sunacağımız hizmetler için toplanan bu vergiler aynı zamanda kutsaldır da. Tire Vergi Dairesi Müdürlüğümüz halkımızla kurduğu iyi diyalog ile 5250 faal mükellefimize hizmet sunmaktadır. 31.12.2014 tarihi itibari ile 223 Milyon TL Tahakkuk 162 Milyon TL Tahsilat gerçekleştirerek oldukça başarılı olmuştur. Yine 2014 yılı içerisinde 6552 sayılı Vergi Borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin yapılan çalışmada 6800 vatandaşımızın dilekçeleri Değerlendirilerek 41 Milyon TL Vergi borcu yeniden yapılandırılarak vatandaşlarımıza yardımcı olmuştur. Ayrıca Tiremizde tüm vergi mükelleflerimiz vergilerini zamanında ve tam ödemede gösterdikleri hassasiyet ile örnek vatandaş duruşu sergilemişler olup hem vatandaşlarımıza hem de Vergi Dairesi çalışanlarımıza teşekkür ederim.” dedi.
“TİRE BELEDİYESİ’Nİ BORÇSUZ BİR BELEDİYE YAPACAĞIZ !”
Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ise değerlendirmesinde; “Vergi Dairesi yöneticileri bizi ziyarete geldi. Kendilerine bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyorum ve tüm Vergi Dairesi çalışanları olarak, Vergi Haftalarını kutluyorum. Tire Belediyesi olarak hedefimiz borçsuz bir belediye olmak. 1994-2004 döneminde olduğu gibi, Belediyeyi borçsuz hale getirmek. Bunun için yeni gelir kaynakları yaratmaya çalışıyoruz. Akıllıca projeler üretmeye çalışıyoruz. Bunların olumlu sonuçlarını en kısa sürede alacağız.” şeklinde konuştu ve çarpıcı hedeflerde bulundu.

TİRE’DE % 73 VERGİ TAHSİLAT ORANI YAKALANMIŞ DURUMDA
Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, yaptıkları ilk ziyaretlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Sayın Kaymakam beye ve Belediye Başkanına yaptığımız ziyaret ile çalışmalarımızı anlattık. Kaymakam beyden çalışmalarımızla ilgili olarak düşüncelerini dinledik. 2014 yılı içerisinde % 73 tahsilat oranı ile vergi ödeme konusunda sayın Tire halkımızın göstermiş olduğu hassasiyet oldukça memnuniyet vericidir. Müdürlük olarak mükellef haklarını gözeten gönüllü uyumu artırıcı ve kaliteli hizmet sunar iken ilçemizdeki ekonomik aktiviteleri kavrayarak kayıt dışılığı önlemeye çalışıp kayıtlı ekonomiyi için fedakarca çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”

Editör: Haber Merkezi