Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) bünyesinde yer alan Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait 514 bin metrekarenin bölgeye devri için, TOSBİ yönetimince, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'ye talepte bulunuldu. TOSBİ'den yapılan açıklamaya göre, ‘Bölge içerisinde bulunan 514 bin 462 metrekare büyüklüğündeki 38 adet sanayi parselinin devri için çalışmaların başladığı’ kaydedildi.

56 PARSELDE ÜRETİM YAPILMAKTA, 57’SİNDE İSE İNŞAAT SÜRMEKTE
TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanı Metin Akdaş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü'den alanın devri için talepte bulunduğu belirtildi. Açıklamada Akdaş, "A bölgesi olarak tanımladığımız alanda 56 sanayi parselinde üretim yapılmakta, 57 sanayi parselinde de inşaatlar tamamlanma aşamasındadır. 9 adet parselin de proje çalışmaları sürmektedir. Dolayısıyla A bölgesinde yeni yatırım taleplerini karşılayacak sanayi parseli kalmadı. En kısa zamanda yeni sanayi parsellerine ihtiyacımız var. Yeni yatırımcılarımız yer bekliyor." ifadelerini kullandı.

“BÖLGEMİZDE YATIRIMI, DOLAYISIYLA İSTİHDAMI ARTTIRACAK”
Bölgedeki yerli ve yabancı yatırımcıların taleplerini karşılayabilmek için Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait parsellerin OSB'ye devrinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Akdaş, "Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait sanayi parsellerinin hızlı olarak yatırımcının hizmetine sunulabilmesi için protokol taslağımızı hazırlayarak Vakıflar Genel Müdürlüğü İzmir Bölge Müdürlüğü'ne sunduk ve onay aldık. Fakat protokolün Vakıflar Meclisi'ne gönderilmesi kararlaştırılmasına rağmen bugüne kadar girişimlerimizden bir sonuç alamadık. Bu sürecin yatırımcılar olumsuz etkilenmeden çözümlenmesiyle bölgemizde yatırımlar artacak, dolayısıyla istihdam da aynı ölçüde bir artış gösterecek. Bu durum hem bölgemize hem de ülke ekonomisine katma değer sağlar." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi