“KAYMAKAMLIK OLARAK DESTEĞE HAZIRIZ”
Törende açılış konuşması yapan Tire Kaymakamı ve TOSBİ Müteşebbis Heyet Başkanvekili Dr. Hasan Tanrıseven, Kaymakamlık olarak TOSBİ’ de gerçekleşmesi planlanan proje ve yatırımlar için gerekli desteğin yapılacağını vurgulayarak “24 yıl önce kurulan Organize Sanayi Bölgesinde bugün 60’ın üzerinde sanayi kuruluşu faaliyet göstermektedir. Bu rakam inşaat ve montaj aşamasında olan tesislerin de üretime geçmesiyle 100’ü aşacaktır” dedi. 
Tanrıseven, Tire’nin, Ege Bölgesi ve Ülkemizin gözde bir sanayi kenti olduğunu belirterek  “Bizler de bu potansiyeli geliştirmek ve Tire’yi daha iyi bir noktaya getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“TİRE, SANAYİNİN LOJİSTİK KENTİ OLACAK”
Açılış konuşmasında bu yılın ilk 8 ayında Tire’den 84 milyon TL tutarında ihracat yapıldığını belirten Tanrıseven şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın teşrifleri ile TOSBİ’de hizmete giren SÜTAŞ tesisleri de Tire’nin önemli bir sanayi kenti olması yönünde önemli bir adımdır. Keza bir dünya markası olan Pınar’ın da İlçemizde faaliyete başlamasıyla Tire Süt’ün başkenti haline gelecektir.”

“BAKAN EROĞLU TALİMATI VERDİ”
Konuşmasında TOSBİ’deki su sorununun da en kısa sürede çözüleceğini ifade eden Tanrıseven;  “TOSBİ’ de artan üretim nedeniyle oluşan su ihtiyacı sorunu İlçemize ziyarette bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu’na ilettim. Sayın Bakanımız tarafından DSİ’ye, Tire Organize Sanayi Bölgesinin su ihtiyacının giderilmesi için de talimat verilmiştir” dedi.

YORGANCILAR; “ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, ekonominin üçüncü çeyrekte daha da büyüyeceğini ifade etti. Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirilen EBSO Meclis Toplantısı’ndan önce hizmete giren yeni TOSBİ hizmet binasının kurdelesi kesildi. Eylül ayı ekonomik verilerini değerlendiren Yorgancılar, “Yılın ikinci çeyreğinde ekonomi yüzde 5,1 büyürken, baz etkisi ve desteklerin de katkısıyla üçüncü çeyrekte daha yüksek bir büyüme hızı beklenmektedir” dedi. 

İSTİHDAM DOSTU BÜYÜME
İhracatın yüzde 10,5 büyümesinin sevindirici olduğunu belirten Yorgancılar, “Sektörel bazda baktığımızda, İnşaat yüzde 6,8, imalat sanayi yüzde 6 artmıştır. Tarım yüzde 4,7, hizmetler sektörü ise yüzde 5,7 büyümüştür. Söz konusu büyümede yatırımlardaki yüzde 9,5 artış çok önemli olmakla birlikte, büyük etkinin yüzde 25 ile inşaat yatırımlarından gelmesi, makine ve teçhizat yatırımlarının ilk çeyrekten (% -12) sonra ikinci çeyrekte de (% -8,6) gerilemesi bizleri üzmüştür. Sürdürülebilir büyüme için her zaman altını çizdiğimiz husus, sanayi yatırımları ile büyümenin sağlanmasıdır. Aksi takdirde zik zag çizgilerle devam eden büyüme grafiğinden kurtulamayız. Özellikle de istihdam dostu büyüme için imalat sanayi yatırımlarının önemini hiç unutmamalıyız” şeklinde konuştu. 

“FARKLI SEKTÖRLERDE DE VERGİ İNDİRİMİ UYGULANSIN”
3. çeyrek büyümede etkili olması beklenen vergi indirimlerinde son haftaya girildiğini hatırlatan Yorgancılar şöyle devam etti. “Dayanıklı tüketim mallarının üretiminden ve Kredi Garanti Fonu kullanımından bu etkiyi çok net görebiliyoruz. Piyasayı hareketlendirmek adına atılan bu adımlar kuşkusuz işe yaramıştır. Sektör temsilcilerinden gelen taleplerde benzer indirimlerin dönemsel olarak uygulanmasının farklı sektörlerde denenmesinin faydalı olacağı yer almaktadır. Moral, motivasyon açısından da piyasaya iyi geldiğini söyleyebiliriz.”

2018 NİSAN AYINA KADAR GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ
Seçimlerin ertelenmesinin ardından Nisan 2018’e kadar görevlerinin başında olduklarının altını çizen Yorgancılar, EBSO’nun Eylül ayında gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Yorgancıların gündeminde, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ziyareti, Meslek Komiteleri Ortak Toplantısı, Girişim Sermayesi Anadolu Toplantısı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’nin İzmir toplantısı ve TOBB Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ziyareti yer aldı.

YÜKSEK KALİTELİ EĞİTİM
Ülke ve dünya gündemini değerlendiren Meclis Başkanı Salih Esen ise “Sayın Başkanımızın da ısrarla altını çizdiği Eğitim 4.0’ın önemini düşününce eksiklerimiz daha çarpıcı ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım ki, ülkemizin ve ekonomimizin geleceği, sağlıklı ve yüksek kaliteli eğitim almış nesillerin eseri olacaktır. Bu eserin mimarlığında da hepimizin görev ve sorumluluğu bulunuyor” dedi. 

“MERKEL GERİLİMİ AZALTMAYACAK”
Esen sözlerini şöyle sürdürdü. “Yılın son çeyreğine girerken, ekonomik ve politik alanda yine yoğun bir dönem bizi bekliyor. Küresel ve bölgesel ölçekte gerilim tırmanmaya ve daha da kaotik bir hal almaya devam ediyor. Kuzey Kore’den, sınır coğrafyamızdaki belirsizliklere, AB ile olan ilişkilerimizden mültecilere kadar oldukça hassas dengelerin gündemde olacağı bir dönemin içindeyiz. Almanya seçimleri ile bitmesini umduğumuz gerginlik ne yazık ki, Sn. Merkel’in son açıklaması ile azalmayacak bir görüntü vermektedir. Dün itibari ile seçimler tamamlandı. Merkel, güç kaybetse de önde tamamlarken, “ülkeyi yeniden alacağız” diyen ırkçı partinin Meclise girmesi de yenidünya gerçeği olarak karşımızda. Diğer yandan bugün Bölgeyi yeniden çatışma ortamına sürükleyebilecek bir referandum söz konusudur. Bizim için referandum yok hükmündedir olsa da gerçek olan yapılacak olmasıdır. Zira olağanüstü gündemle toplanan TBMM Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon için hükümete verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi de kabul edildi. Temennimiz, ekonomik ve politik açıdan ülkemizin geleceği adına doğru adımların atılmasıdır. Bu adımların atılmasında da yine birlik ve beraberlik anlayışımızı kaybetmememiz, ulusal bütünlüğümüzü bozmaya çalışan provokasyonlara izin vermememiz büyük önem taşıyor.”  Toplam 7 gündem maddesiyle Tire KT&G Salonu’nda toplan EBSO Meclis Toplantısı’na, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç, Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu Ve İlçe jandarma Komutanı Yzb emre Davutoğlu katıldı.

TOSBİ HİZMET BİNASI 
Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni idari binası, EBSO toplantısından hemen önce törenle açıldı. Toplam, bin 440 metre kare alanda hizmet verecek çağdaş idari binanın açılış kurdelesini EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, TOSBİ Başkanı Kosat Gürler davetlilerle birlikte kesti.  TOSBİ yönetimi, desteklerinden dolayı Meclis Başkanı Salih Esen ile Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılara plaket vererek teşekkür etti. EBSO yöneticileri ise TOSBİ yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti Başkanı Metin Akdaş’a hizmete giren idari binaya asılmak üzere “Atatürk tablosu” hediye etti.


 

Editör: Haber Merkezi