Tire Ticaret Odası (TTO), tarafından düzenlenen yeni iş kuracak girişimcilere yönelik İŞ-KUR ve KOSGEB işbirliğiyle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kursu sona erdi.



Kosgeb-İşkur ve Tire Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Kursu kapanış programına Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, KOSGEB Kuzey Ege Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri, Kurs Eğitmeni, Tire Ticaret Odası KOSGEB Yetkilisi Sibel Ergi ve kursiyerler katıldı.

İŞ- KUR'a kayıtlı, en az ilköğretim mezunu, 18 yaş üzeri 30 kişinin tamamladığı KOSGEB kursu sonrası kapanış programına katılan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “Sizleri yaklaşık 10 gündür Tire Ticaret Odası’nda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Bundan sonra sizin iş yerlerinize geliriz ve siz bizi ağırlarsınız inşallah. Derslere ilaveten öğrenmek istediklerinizi en üst düzeyde yetkili kişi olan Müdürümüz Özgür Bey’e sorabilirsiniz. Kendisi bundan sonra sıkça ziyaret edip başını ağrıtabileceğiniz biri. Kursun açılması için de bize çok destek oldu. Benim sizlere eski bir çalışan ve işveren olarak tavsiyem, yaptığınız iş her ne olursa olsun, işinizi son noktasına kadar tüm yüreğiniz ve gayretinizle arkasında durun. İşte o zaman o işi başarırsınız. Esnaflıkta meşhur bir laf var, ‘Ay var günü beslemez gün var ayı besler.’ Bu odadaki tüm arkadaşlarımın bundan sonraki iş hayatında da yaptıkları işin arkasında duracağına inanıyorum. Ben bunca ticaret hayatımda bunu gördüm. Başarısız olmak için sebebiniz ve mazeretiniz yok. Bunun için enerjiniz var, pek çok dostunuz var ve ben varım her zaman yanınızda. Hepinizin iş yeri açılışına gelmek isterim. Bundan sonraki günlerinizde sağlıklı, mutlu ve başarılı günler sizinle olsun” şeklinde konuştu.



BELGELER DİPLOMA GİBİDİR

KOSGEB Kuzey Ege Hizmet Merkezi Müdürü Dr. Özgür Armaneri de yaptığı konuşmada, “Girişimcilik eğitimlerinde meslek odaları, belediyeler ve kamu kurumları ile çalışıyoruz. Tire Ticaret Odası kursun salonunu sağladı ve öğretmeni buldu. Her türlü emek odamıza aittir. Bizi sizlerle buluşturdu. Girişimciliğin geliştirilmesi amacıyla destek vermeye devam edeceğiz. 2 aydır Kosgeb Kuzey Ege Müdürü olarak görev yapıyorum” dedi.

Kurs sonrası aşamaları anlatarak konuşmasını sürdüren Armaneri, “Kurs sonrası aşamamız kurul aşaması. İş yerinizi açtıktan sonra kurula geleceksiniz. Kurul 3 kişiden oluşuyor ve başkanı benim. Bugün size kurula geldiğinizde nelerle karşılaşabileceksiniz size bunu yaşatalım istiyoruz. Cesaretinizin motivasyonunuzun artmasını istiyoruz. Temel amaç size kurul karşısındaki rahatlığı verebilmek. Kurula gelenler içinde nefes nefese kalanlar oluyor çünkü. Bu heyecanı hafifletmek istiyoruz” dedi.



KURULDA EN İYİ BİLDİĞİNİZ İŞİ SİZE SORUYORUZ

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi tamamlandığında Tire Ticaret Odası’nca gönderilecek rapor ile başvuru yapılacak ve biz onay verdikten sonra sizlere katılım belgesi verilecek. Ardından işletmelerinizi açacaksınız. Belgeler diploma gibidir. İstediğiniz zaman kullanabilirsiniz. İş yerini açtığınız zaman mevzuata göre başvuru süresi 2 yıl olarak belirlenmiş durumda. Ancak makine teçhizat ödeme taleplerini 1 yıl içinde yapılmak durumunda olduğunuzdan dolayı 1 yıl içinde iş yerinizi açtığınızda bize mutlaka başvurun. Başvuru sonrası uzman personel atanıyor size ve iş planınızdaki eksikleriniz tamamlanıyor. Ve sonra kurula alınıyorsunuz. Kurulda önce kendinizi tanıtın, neden bu işi seçtiniz anlatın. En iyi bildiğiniz işi size soruyoruz. Bu yüzden rahat olun. Bu işi bize anlatın ve mutlaka hangi durumda olduğunuzu bilerek kurula gelin. Cironuz, geliriniz ve gideriz nedir bilerek gelin. Bunlar işinizi takip ettiğinizi gösterir. Sonrasında sunumunuzu yapacaksınız. Ardından biz size destek kararı veriyoruz. Eğer bir devir söz konusu değil ise ve kurs öncesi kapanış yapılıp yeniden açılmış bir iş yeri değil ise destek veriyoruz. Örneğin yıllardır var olan işini eşine devrediyor kişi ve eşi eğitime katılarak iş yeri açıyor. Bunlar ret ediliyor. Bunlar haricinde şu ana kadar ret yok” dedi.

Soru cevap bölümü ve örnek kurul başvurusu çalışmasının ardından kursiyerler pasta keserek bu günü kutladılar.

Editör: Haber Merkezi