Ercan ÇELİK
 


Tire Ticaret Odası ve İşkur Torbalı Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen KOSGEB 11. Dönem Girişimcilik Kursu kursiyerlerinden Zekeriya Cantaş, uzun süredir tornacılık sektöründe çalışan olarak faaliyet gösteriyordu. Kendi işyerini açmanın hayalini kuran Cantaş, KOSGEB desteği için Tire Ticaret Odası’na başvuru yaptı ve girişimcilik kursuna katılarak eğitim aldı. Eğitimin sonunda KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Katılım Sertifikasını almaya hak kazanan Cantaş, KOSGEB desteği için iş planı başvurusunu yaptı.

Projesinin kabulünü beklerken Tire Küçük Sanayi Sitesi’nde “Cantaş Torna ve Motosiklet Rektefiye Atölyesi” adı altında kendi işyerini açan Cantaş, işyeri açılışını bugün gerçekleştirdi.

Açılışa, İŞKUR Torbalı Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Şimşek, Tire Ticaret Odası KOSGEB sorumlusu Sibel Ergi ve kursun eğitmeni Alternatif Girişimcilik  Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri şirket sahibi Alper Selvi katıldı.

Kurdela töreninde konuşan Müdür Şimşek, İŞKUR ve KOSGEB’in desteklerinden bahsederek, yeni işyerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi ve kurdelayı kesti.

Misafirlere tavuk, pilav ve ayran ikramı yapılan açılışa Tire’den çok sayıda esnaf ve işadamı da katılım gösterdi.

Editör: Haber Merkezi