Ercan ÇELİK

Finans dünyasında “Benchmarking” olarak da bilinen kıyaslama, kurumların faaliyetlerini ve çalışma biçimlerini karşılıklı olarak masaya yatırarak, karşılaştırması ve karşılaştırma sonucunda artı ve eksi yönlerin ortaya çıkarılarak, faaliyetlere bu doğrultuda yön verilmesini kapsıyor. Bu kapsamda Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, Akreditasyon Sorumlusu Sibel Ergi ve Tire Ticaret Odası Personeli Süleyman Çoban, Kuşadası Ticaret Odası’nı ziyaret ettiler. Tire heyetini, Kuşadası Ticaret Odası Genel Sekreteri Burhan Sezer ve Akreditasyon Sorumlusu Didem Başdemir karşıladı.

 

Toplantıda Tire ve Kuşadası Ticaret Odalarının oda sicil, ticaret sicil, insan kaynakları, basın ve halkla ilişkiler, bilgi işlem, dış ticaret, muhasebe, kalite yönetim sistemi, akreditasyon,  Ar-Ge, genel sekreterlik ve yönetim gibi konuları ele alınarak karşılıklı değerlendirme yapıldı.

 

Bu gibi kıyaslama çalışmalarının kurumlar için son derece faydalı olduğunu dile getiren Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, bu gibi kıyaslama toplantılarında hem faaliyetlerin karşılaştırıldığını hem de karşılıklı fikir alışverişi yapıldığını belirterek, “Kuşadası Ticaret Odası ile yaptığımız kıyaslama toplantısı son derece verimli geçti. Kuşadası Ticaret Odası’nın tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi