Ercan ÇELİK

 

Ticaret Odası üyelerinin işlemlerinde zaman kaybına neden olan bu güne kadar vergi dairelerinden ödenen ticaret sicil harçlarının Tire Ticaret Odası’ndan tahsil edilebilmesi için gerekli düzenlemeler tamamlandı. Bundan sonra Tire Ticaret Odası Üyeleri Ticaret Sicil harçları için Vergi Dairelerine gitmesine gerek kalmadı.

 

8 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Yatırım ortamının iyileştirilmesi amacıyla bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun” ile yasalaştı. Kanunun 34'üncü maddesinde, “Ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçlar, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret odaları veyahut ilgili odalar tarafından makbuz karşılığı peşin olarak tahsil edilir” şeklindeydi.

 

TAŞAN: “ALTYAPIMIZI TAMAMLADIK”

Konu hakkında konuşan Genel Sekreter Aydın Taşan, “İlgili personelimizi bu konuda gerekli eğitimlere gönderdik ve gereken sorumluluk ve altyapımızı tamamladık. Gelir İdaresi Başkanlığı 16 nolu Harçlar Kanunu Sirküleri ile Odamıza 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren Ticaret Sicil harçlarını tahsiline ilişkin yetki vermiştir.” Dedi.

 

ÇAPKINOĞLU: “ÜYELERİMİZ İŞLEMLERİNDEN ZAMAN KAZANDI”

Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu da “Ticaret odaları üyeleri sicil müdürlüklerinde yaptıracak oldukları herhangi bir işlem veya belge talebi için odalar bünyesinde bulunan ticaret sicil müdürlüklerine müracaat edip, işlemi başlattıktan sonra vergi dairesine gidip harç yatırıyorlar, oradan tekrar sicil müdürlüğüne gelip işlemi tamamlıyorlardı. Bu uygulama ile üyelerimiz işlemlerinde zaman kazanmış oldular.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi