Polonya’dan gelen iş birliği çağrıları üzerine iki ülke arasındaki ticaret ve yatırım hacmini artırma hedefiyle düzenlenen forum EBSO ve Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleşti. 


ÇAPKINOĞLU, POLONYA’DA TİRE’Yİ TANITIP ANLATTI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da katıldığı foruma ilişkin açıklama yapan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “Polonya, Türkiye’ye birçok açıdan benzer bir ülke. Bizim gibi gelişme içerisinde olan bir ülke ve AB üyesi. AB üyesi olduktan sonra Birlik’ten büyük deste alan Polonya dış ticaret noktasında önemli bir merkez. Diğer Avrupa ülkelerine uzanma noktasında Polonya sıçrama tahtası olarak kullanılabilir.
Polonya ile 1600’lü yıllardan gelen tarihsel bağlarımız var. Birbirimize benzeyen yönlerimiz var. Polonya ile ilişkilerimizi geliştirmemiz Tire ve İzmir içinde oldukça olumlu olacaktır. Polonya gezisinin ikincisi de önümüzdeki aylarda gerçekleşecek. İkinci gezi ile başlatılan süreç geliştirilecek. Ticari işbirliği ileri safhalara taşınacak. İzmir için önemli bir partner. Pek çok sanayi dalında ve gıda alanında birçok yatırım imkanı sunan Avrupa’nın büyüyen ekonomisini yakından görme imkanı bulduk. Tire’nin tarım, sanayi ve turizm alanındaki yatırım fırsatlarını anlattık” dedi.


POLONYA 2,5 SAATLİK UÇUŞ MESAFESİNDE 
Sadece 2.5 saatlik uçuş mesafesinde ortak bir geçmiş, mizaç ve sektörel yapı avantajı içinde ilişkileri daha da güçlendirmek gerektiğine inandıkları için Polonya’yı seçtiklerini ifade eden EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ise, “Devletin dışında bizlerin de yapacağımız işbirlikleriyle bundan sonraki süreçte birbirimizin eksiklerini tamamlayıp, ortak taraflarımıza daha sıkı sarılmak için Polonya’da iş forumu düzenledik” ifadelerini kullandı.


YATIRIMCILARA ÇAĞRI
Polonya’nın başkenti Varşova’daki geçtiğimiz günlerde gerçekleşen iş gezisi organizasyonunun  Ticaret Heyeti’nde sanayicilerin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da hazır bulundu. Ziyaret, İzmir – Polonya hattında ticari işbirliklerini geliştirmek, İzmir’i Varşova’ya dolayısıyla Polonya’ya tanıtmak için gerçekleştirildi. İzmir heyetinin Polonya çıkarmasında iş forumunda işbirliği protokolü imzalandı.

Editör: Haber Merkezi