Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, Derşan Creative firması ile birlikte yaklaşık 2 aylık bir çalışma sonrası Tire Tanıtım Filmi’nin hazırlandığını söyledi.
Havadan çekimlerin de yapıldığı Tire Tanıtım Filmi ilk kez, Tire’de yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısında izlendi. İzmir’deki Ticaret Odaları Başkanları ve Genel Sekreterlerinin katıldığı toplantıda izlenen Tire Tanıtım Filmi izleyenlerden tam not aldı.



ÇEKİMLERDE HAVA KAMERASI KULLANILDI
Konuyla ilgili konuşan Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan, “Her geçen gün gelişen, değişen ve büyüyen sanayisi ve ticareti ile İzmir ve Ege'nin cazibe merkezi olan Tire, bir anlamda açık hava müzesi gibi gezilen, geniş ovasında yetişen leziz sebzeler, meyveler, zengin ot çeşitleri barındırmakta. Bu bereketli topraklarda 30 bin ton yaş meyve ve 90 bin ton yaş sebze üretimi yapılıyor. Ege bölgesinin en renkli çarşısı burada. İlçemizin 600 yıllık çarşısında el sanatlarının işlenişini görmek, gezmek, alışveriş etmek büyük keyiftir. İlçemizde halen semerciler, keçeciler, ipçiler, urgancılar, saraçlar, yorgancılar, nalıncılar, yularcılar, hasırcılar dün nasılsa bugün de aynı heyecanla el sanatlarını sürdürmektedir. Tire’de süt hayvancılığı ve buna paralel olarak oldukça geniş çayır ve mera alanı mevcut ve günlük yaklaşık 250 ton süt üretimi yapılmakta. Kısacası kent ekonomisi tarım, hayvancılık, ticaret ve sanayiye dayanmaktadır. Organize sanayi bölgesi ile son yıllarda hızlı bir gelişim ile yüzünü sanayi ürünlerine de çevirdi diyebiliriz. Saydıklarımızın her biri bu güzel kent için ayrı bir film konusu aslında. Ancak biz tüm konuları bir arada inceleyerek 10 dakikalık bir film hazırladık. 2 ay süren çekimleri 3 kişilik ekip açık ve kapalı mekânlarda gerçekleştirdi. Filmde ilçenin ve TOSBİ’nin hava kamerası ile de çekimi yapıldı” dedi.



HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN KURUM
Tire Ticaret Odası’nın Tire'nin büyümesi ve kalkınması, imalat kapasitesinin geliştirilmesi, ticari hayatın canlılığının arttırılması, bölgenin her platformda tanıtımı ve temsilinin yanı sıra üyelerinin sorunlarının en etkin şekilde çözülmesine yönelik çalışmalarla her geçen gün büyüyen bir kurum olduğunu kaydeden Genel Sekreter Taşan, “Dünyadaki değişim ve gelişimi takip ederek özel sektörün global ölçekte üretim ve markalaşmasında çözüm ortağı olmayı amaçlayan Tire Ticaret Odası, hizmet çeşitliliğini ve kalitesini, bilgi, beceri ve yetkinlik ile donatılmış personel yapısı ile artırarak, üyelerinin ihtiyaçlarını doğru algılayıp, bu ihtiyaçların karşılanmasında planlayıcı ve uygulayıcı olarak aktif rol almakta. Ulusal ve uluslararası alanda yaptığı her proje ve faaliyete öncülük eden, örnek olabilen, işbirliğini geliştiren, saygınlığını ve etkinliğini artırmış referans oda haline gelme yolunda emin adımlarla yürüyen Tire Ticaret Odası üyelerinin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet gücünü artıracak çözümler üreterek hizmet sunmaktadır. Tarafsız, hızlı ve doğru hizmet sunmayı kendine misyon edinen Tire Ticaret Odası üyeleri ile devlet arasındaki ilişkileri, hukukun üstünlüğü ilkesine dayanarak tarafsız olarak yürüterek, yasal yükümlülüklerin yanında toplumsal yükümlülükleri de dikkate alarak, hizmet alanını yasaların tanıdığı sınırlar çerçevesinde genişleterek, hizmet verdiği alanlarda uluslararası standartları uygulamakta. 100 yılı aşkın bir süredir bölgenin ekonomik gelişiminde etkin roller üstlenen, çalışmalarını sosyo-kültürel alanlarda da sürdürerek adını altın harflerle yazdıran Tire Ticaret Odası, bu misyonunu gelecek dönemlerde de etkin bir şekilde devam ettirecektir” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi