Ergün ÇELİK

Belirli periyotlarla Tire ve Aydın'ın köylerinde hizmet veren araçta süt ve süt ürünleri için özel şarküteri dolabı, ayrıca et ürünleri için kasap dolabı bulunuyor. Bakliyat ve kuru gıdaların da yer aldığı araca vatandaşlar büyük ilgi gösterirken araca özel monte edilen sinema ve ses sistemiyle üreticilere bilgilendirici belgeseller izletiliyor.

GIDA GÜVENLİĞİNE UYGUN 
Tire Süt Kooperatifi'nde süt ve süt ürünleri otomatik sağım sistemli çiftliklerden el değmeden üretilen sütler tüm laboratuvar analizleri yapılarak gıda güvenliğine uygun olarak hijyenik koşullarda işlenirken işlenen ürünler doğrudan tüketici ile buluşuyor. Et ve Et Ürünleri ise ortaklara ait erkek danaların, sağlık kontrolleri yapılarak kesimi gerçekleştirilmekte ve hijyenik koşullarda işlenerek mamule dönüştürülüyor.

“TİRE SÜT ARTIK GÜVENİLİR BİR MARKA HALİNE GELDİ”
Tire Süt Kooperatifinin deneyimli başkanı Mahmut Eskiyörük yaptığı açıklamada birbirinden önemli konulara değindi. Eskiyörük “Tire Süt” markasının artık güvenilir bir marka haline geldiğini söyledi. Mobil Satış Aracı uygulamasının,Tire Süt Kooperatifi Modelini daha da geliştirmek için hayata geçirildiğini dile getiren Eskiyörük, “Biz bugün nasıl ortaklarımızın akaryakıtını, yemini ve gübresini  ayaklarına kadar götürüyorsak, bundan sonraki süreçte evlerinin ihtiyaçlarını da ayaklarına götüreceğiz. Bu uygulamadan sonra talep çok arttı. Şimdi çevre ilçe ve köylerden “aynı hizmeti biz de istiyoruz” şeklinde talepler geliyor. Tire Süt artık güvenilir bir marka haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile “Okul Sütü” projesini uzun yıllar başarıyla sürdürmemiz bunun en iyi örneklerinden biridir. Tarım İl Müdürlüğümüzün denetimleri sayesinde bugün birçok sahte ve içinde çeşitli katkı maddeleri bulunan ürünlerin kamuoyuna açıklanmasından sonra kooperatifimizin prestiji her geçen gün artmaktadır. 

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE 
Bu uygulama “Üreticiden tüketiciye” sloganının hayata geçirilişinin en somut örneğidir. Bizler kooperatif olarak üreticiden kesimlik hayvanı alıp mamüle dönüştürüyoruz. Daha sonra bu mamülleri direkt tüketicinin ayağına kadar götürerek görülmemiş bir hizmet sunuyoruz. Bu uygulamamızı İzmir’in tüm ilçelerinde bayilik vererek genişletmek istiyoruz. Yani buradaki asıl amaç hem üreticinin hem de tüketicinin mağduriyetini ortadan kaldırmaktır. Ürünlerimiz çok büyük ilgi görüyor. Tire Süt markası insanlarımızda güven sağlamış durumda.  Bu işletmenin patronu 2 Bin’i aşkın gerçek üreticidir. Tüketiciler bu ürünleri satın aldıklarında aynı zamanda 2 Bin gerçek üreticiyi de desteklemiş oluyor.

“TAKLİT ÜRÜNLERE ALDANMAYIN”
 Tire Süt markasının önemi arttıkça maalesef bazı firmalar kurumsal rengimizi ve “Tire” adını kullanarak bizi taklit etmeye başladı. Bu durum bizleri çok üzüyor. Onun için ben bütün tüketicilerimize tavsiyede bulunmak istiyorum. Kimse rengine ve “Tire” ismine bakıp gerçekten bizim ürünlerimizi satın aldığını sanmasın. Bu konuda herkesi taklit ürünlere karşı dikkatli olmaya davet ediyorum. Bizler Tire Süt Kooperatifi olarak büyümeye devam ediyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 

Editör: Haber Merkezi