Tire Süt Kooperatifi Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından Süt ve Süt Ürünleri Sanayinde Üretim, İstihdam ve yarattığı Tire Süt markasıyla Üstün Satış Performansı alanında 3 ödülün birden sahibi oldu

 

Tire Süt Kooperatifi’ne, Ege Bölgesi Sanayi Odası’ndan (EBSO) 3 ödül birden geldi. Hayata geçirdiği birbirinden başarılı projelerle dünya ölçeğinde dikkat çeken Tire Süt Kooperatifi, EBSO tarafından, Süt ve Süt Ürünleri Sanayinde Üretim, İstihdam ve yarattığı Tire Süt markasıyla Üstün Satış Performansı alanında ödüle layık görüldü. Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük’e ödülleri, kısa bir süre önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı törende verildi. Geçmiş yıllarda, “Yılın iş adamı” ödülü ile Türkiye Ziraatçılar Derneği tarafından “Tarımsal Üretim” ve “Türkiye’nin Öncü ve Örnek Kooperatifi” seçilip 2 kez ödül aldıklarını hatırlatan Başkan Eskiyörük, “2 bin ortağımızla birlikte birbirimize inanarak, güvenerek yola çıktık. Birlikten doğan güç olmayı başararak, dünyanın tescil ettiği örnek kooperatif olduk. Bugüne kadar dünyanın toplam 54 ülkesinden binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayıp, kooperatifimizin yapısı hakkında bilgi verdik. Birleşmiş Milletlerin (BM), Tire Süt Kooperatifini, en iyi kırsal kalkınma modeli olarak göstermesi tesadüf değil.” dedi.

 

GÖZ KAMAŞTIRIYOR

1967 yılında kurulan kooperatifin başında 13 yıldır Yönetim Kurulu Başkanı aralıksız olarak görev aldığını ifade eden Eskiyörük, “İşe başlarken iki temel hedefimizi açıkça ortaya koyduk. Bunlardan birincisi, Avrupa Birliği (AB) standartlarında süt üretmek, ikincisi de küçük ölçekli üreticinin çıkarlarını korumaktı. Ortaya koyduğumuz hedefleri geçen yıllara baktığımızda fazlasıyla başardığımıza inanıyorum. Alt yapımızı tamamlayarak, yurt içinde ve dışında model kooperatif haline geldik” diye konuştu.

 

YATIRIMLAR BİRBİRİNİ İZLEDİ

Eskiyörük şöyle devam etti. “2004 yılından buyana büyük yatırımlar yaptık. Yıllar önce soğuk zincir çalışmalarına başlayarak soğutma tankı olmayan üreticilerin de kaliteli üretim yapmaları için köylere ortak kullanımlı soğutma tankları kurduk. Üreticinin, sağımın hemen ardından tanka getirdiği sütleri, ziraat mühendislerimiz ve nokta alım personelimizle analizlerden geçirip, kontrol ederek aldık. Gıda mühendislerimiz ve veteriner hekimlerimiz ise üreticilerimize kaliteli üretimle ilgili sürekli eğitim verdi. Bu çalışmalara bütçemizden büyük kaynaklar ayırdık. Mücadelemiz sonucunda, ortaklarımız artık Avrupa standartlarında süt üretimi yapıyor. Azmettik, başardık. Kooperatifine sahip çıkan tüm üreticilerimizi bu başarılarından dolayı kutluyorum. Türk köylüsüne sahip çıkılmalı. Tarım köylümüzün işi olmalı.”

Editör: Haber Merkezi