Tire’nin simge mekânlarından biri olan ancak bir süredir işlev göstermeyen Orta Park için Tire Süt Kooperatifi kolları sıvadı. 
Mekânı kiralamak için Tire Belediyesi’ne başvuran Tire Süt Kooperatifi, ilçeye özgü ürün zenginliğini Tire’ye yakışır bir şekilde sunabilmek ve kültür turizmine kazandırmak için Orta Park projesi hazırladı. 

Proje kapsamında Orta Park;  Tire’ye özgü mutfak kültürünün sunulacağı bir mekân haline getirilecek. Aynı zamanda parkın etrafına kurulacak özel tasarım ahşap stantlarda ise urgancılık, semercilik, keçecilik, yorgancılık, hasırcılık, nalıncılık, beledi dokuma ve oyacılık gibi Tire’ye özgü el sanatları sergilenecek. Bu sayede el sanatlarından ilçe esnafı da gelir sağlayacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, amaçlarının uzun zamandır atıl kalan Orta Park’ı kültür turizmine uygun hale getirerek, Tire ekonomisine canlılık getirmek olduğunu söyledi. 

Tire’nin zenginliği olan doğal tarım ürünlerinin marka haline gelmesi için bu projenin önemine değinen Eskiyörük, “Özellikle ot yemekleri konusunda dünyanın en zengin mutfağına sahibiz ancak bu zenginliği yerli ve yabancı turistlerimize yeterince sunamıyoruz. Dededen toruna aktarılarak gelen ve kültürel zenginliğimizi yansıtan el sanatlarımızı Tire’ye gelenlerin bir arada bulabileceği bir sanat galerimiz maalesef yok. Bu projeyle hem Tire mutfağının tüm lezzetlerini bir arada sunabileceğimiz bir mekan elde edecek, hem de Türkiye’nin ilk açık hava el sanatları galerisini bir arada konuklarımıza sunmuş olacağız. Proje hayata geçtiğinde turistler için; tarım ürünleri, yemekler, el sanatları gibi ilçenin tüm zenginliklerini; kısaca TİRE’yi bulabilecekleri bir ortam yaratacağız” dedi. 


SÜTTE MARKA OLDUK, SIRA TÜM TARIM ÜRÜNLERİNDE 

Geçtiğimiz 2 yıl içerinde Fransa, Almanya, İngiltere, Hollanda, Amerika, İspanya, İtalya başta olmak üzere dünyanın 17 ülkesinden yabancı turistlerin ve Türkiye’nin 54 ilinden yerli turistlerin Tire Süt Kooperatifi’ni ziyaret ettiğini vurgulayan Eskiyörük şunları söyledi:

“Kooperatifimizin etkin projeleriyle ilçemiz süt konusunda Dünya çapında marka haline geldi. 2 yılda 3000’e yakın misafir ağırladık. İlçemizin üretim kalitesini tanıttık. Bundan sonraki süreçte ilçemizin tüm tarım ürünlerini ön plana çıkaracak projeleri hayata geçireceğiz. Bu projede herhangi bir ticari amaç gözetilmeyip, Tire’nin zenginliklerini ön plana çıkararak, İlçemizi marka yapmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Belediye Başkanımız Sayın Tayfur Çiçek’in Orta Park’ı uygun koşullarda Kooperatifimize tahsis edeceğine inanıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi