Tire Süt Bayilik Franchisingİlk Satış mağazasının açılışı için çalışmaları Narlıdere’de başlatan Tire Süt Kooperatifi, bayilik yöntemiyle (franchising) İzmir’in her semtinde satış mağazası kurmak için düğmeye bastı. İzmir’in değişik semtlerinde bayilik almak isteyen yatırımcıların taleplerini değerlendirdiklerini ve yeni yatırımcılara da kapılarının açık olduğunu belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “İzmir’de Üreticiyle Tüketici, Tire Süt Kooperatifi Satış Merkezlerinde buluşacak” dedi.
 
Tire Süt Kooperatifinin çalışmalarını özetleyen Başkan Eskiyörük, üreticiyi destekleyerek maliyetleri en aza indirgediklerini, kaliteli üretimi sağladıklarını ve üreticinin ürünlerini mamüle dönüştürdüklerini açıkladı. Gıda Güvenliği konusunda son derece ciddi çalışmalar yapıldığını kaydeden Başkan Eskiyörük “2 bin üreticinin birlikteliğiyle Avrupa’dan birçok kuruluşun örnek aldığı bir kırsal kalkınma modeli oluşturduk. Bu yapılanma içerisinde üreticilerimizin ihtiyaçlarını karşılayıp destekleyerek yüksek kalitede üretim yapmalarını sağladık. Tüm bu çalışmalarla kaliteli üretimle gıda güvenliğini sağladık” diye konuştu.
Tire Süt Kooperatifi olarak kurdukları Süt ve Et İşleme Tesisi’yle üreticinin ürününü mamule dönüştürerek halka kaliteli ürün ulaştırmak için tüm alt yapı çalışmalarının tamamlandığını dile getiren Başkan Eskiyörük şöyle devam etti;
“Oluşturduğumuz alt yapı ile sütü soğuk zincir içerisinde kontrollü şekilde topluyoruz. Üreticinin ürünlerini mamule dönüştürmek için ileri teknoloji sistemlerinin kullanıldığı Süt İşleme ve Et İşleme Tesisi kurduk. Geldiğimiz noktada üretim tesislerimizde Avrupa’dan bile daha kaliteli süt ve süt ürünleri üretmekteyiz. Tüm bu çalışmaların sonucunda şimdi en önemli safhaya geldik. Yola çıkarken kendimize koyduğumuz hedef olan ‘Üreticiden Tüketiciye’ sloganını hayata geçiriyoruz”
 
 
TİRE SÜT İZMİR'DE HER İLÇEYE BAYİLİK VERİYOR
İzmir’de yakın zamanda ilk mağazanın Narlıdere’de açılacağını müjdeleyen Başkan Eskiyörük, İzmir’in her ilçesinde bir satış mağazası açılmasını hedeflediklerini söyledi. Bu doğrultuda girişimcilerden gelen talepleri değerlendirdiklerini ve bayilik teklifinde bulunanlarla sürekli olarak görüştüklerini dile getiren Mahmut Eskiyörük, “İzmir’in her semtinde Tire Süt Kooperatifi’nin satış mağazalarını açmayı hedefliyoruz. Bayilik (Frenchisig) sistemiyle Tire Süt Kooperatifi Satış Merkezi markası adı altında bayilikler vermekteyiz. İzmir’deki ilk bayimizi Narlıdere’de açıyoruz. Konum olarak araç park yeri sorunu olmayan vatandaşlarımızın kolay ulaşabileceği merkezi konumdaki yerleri tercih ediyoruz” dedi.
Tire Süt’ün Türkiye çapında büyük bir marka haline geldiğini bu nedenle de yatırımcılardan bayilik için yoğun talep geldiğini sözlerine ekleyen Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, tüm talepleri değerlendirdiklerini yeni tekliflere de açık olduklarını dile getirdi. Yatırımcılardan gelen talepler doğrultusunda İzmir’in her ilçesinde yakın zamanda açılışlar yapılacağını kaydeden Eskiyörük; “Bizler tüm çalışmalarımızda öncelikle üretici ve tüketicinin memnuniyetini hedefliyoruz. Çünkü biz bir kooperatifiz, yani ticari amaçların aksine doğrudan vatandaşın faydası için kurulmuş bir organizasyonuz. Var olmamızın en temel amacı üretici ve tüketiciyi buluşturmaktır. Attığımız her adımda üreticiye ve tüketiciye daha kaliteli ve ekonomik hizmet vermenin mücadelesini veriyoruz” diye konuştu.
 
Tire Süt Kooperatifi ürünlerini tercih eden vatandaşların hem sağlıklı beslendiklerinin hem de üreticiye destek olduklarının altını çizen Mahmut Eskiyörük “Üreticiden Tüketiciye sloganının açılımı ticaret zinciri içersinde aracılar olmadan üreticinin ürününün doğrudan tüketiciye ulaştırılmadır. Böylece üretici maddi olarak güçlenme ve rekabet etme şansı yakalayacaktır. Tüketici de kaliteli ve doğal ürünü daha ucuza alabilecektir. Çünkü bu sistemde ürünün değerine fazladan kar oranı koyan aracılar bulunmamaktadır” dedi.
Editör: Haber Merkezi