Tire’nin ilk AVM’si olma ünvanını taşıyan Tire Park AVM, geçtiğimiz Cuma günü görkemli bir törenle kapılarını açtı. Toplam 28 mağazasın yer aldığı Tire Park AVM’de Migros, Teknosa, Pierre Cardin ve Little Big gibi dünyaca ünlü firmalar yer alıyor.

Ercan ÇELİK


HABER VİDEOSU ALT KISIMDA

Tire’de uzun süredir merakla beklenen “Tire Park AVM” törenle hizmete girdi. Faik Tokluoğlu Bulvarı’nda toplam 5 bin metre kare alana 10 katlı olarak inşa edilen AVM, ilçenin ilk büyük alışveriş merkezi olma özelliği taşıyor. Girişimciler, Mehmet Nadir Delikanlı, Nalan ve Esat Filiz tarafından hayata geçirilen Tire Park AVM’de, Migros, Toknosa, Pierre Cardin ve Little Big gibi dünyaca ünlü firmalar yer alıyor. Sanatçı, Vatan Şaşmaz’ın sunuculuğunu üstlendiği açılış töreni ise renkli görüntülere sahne oldu. Halk Eğitim Merkezi Zeybek Topluluğu ile animasyon guruplarının gösterileri ilgiyle izlendi. Törene, AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yayla, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serhan Varol, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, AK Parti Tire İlçe Başkanı Mehmet Çeltikçoğlu,Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, binanın sıva, boya ve genel dekorasyon işlerini üstlenen Süren Boya’yı temsilen Mustafa Yabaş’a ve binanın yapımında emeği geçen diğer firma temsilcilerine plaketleri verildi.

“YATIRIMLARIMI TİRE’YE YAPTIM”
AVM’nin kurucu üyelerinden işadamı Mehmet Nadir Delikanlı, rahmetli babası Ahmet Delikanlı’nın tavsiyelerine uyarak, yatırımlarını Tire’ye yaptığını söyledi. Delikanlı, “AVM’de toplam 28 mağaza bulunuyor. 125 kişiye ise iş olanağı sağlandı. Yer altı otoparkı, cafe, restoranlar, oyun ve 7D sinema salonu ile ilçeye eşsiz bir alışveriş merkezini yaklaşık 1 buçuk yıl gibi kısa bir sürede kazandırdık. Artık, Tire’nin parası Tire’de kalacak” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise “Ülke çapında cesaretli girişimcilere ihtiyacımız var. Devlet ve özel sektördeki girişimcilerimizin yatırımlarıyla ekonomideki ilerleme bundan sonra da devam edecek. Ülke genelinde işsizlik yüzde 8-9’larseviyelerine geriledi. Bu başarıda en büyük destekçilerimiz girişimcilerimiz oldu” diye konuştu. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, işadamı Mehmet Nadir Delikanlı’ı kutlarken, Tre Kaymakamı Hüseyin Ergi ise Türkiye’nin son dönemlerde ekonomik ve siyasi açıdan önemli mesafeler kaydettiğini ifade etti. Kaymakam Ergi, Tireli işadamı M. Nadir Delikanlı’dan ilçeye 2014 yılında yeni bir okul yaptırma sözü aldı. 

VİDEO:



Editör: Haber Merkezi