Ercan ÇELİK

Uzun yıllardır Tire sanayisinde demir doğrama işi yapan Erhan ve Zekai Kaygusuz, yeni kurdukları işletmeyle Tire’de tel örgü imalatı ve montajına başladılar.

Tarım ve hayvancılığın başlıca geçim kaynaklarından olan Tire’de arazisini tel örgü ile çevirip, korumaya almak isteyen vatandaşlar, daha önceleri İzmir’e ya da çevre ilçelere giderek, tel örgüyü buralarda imal ettirip, montajını yaptırıyordu. Sektördeki bu eksikliği keşfeden Kaygusuz Tel Örgü Sistemleri, Tire’ye getirdiği özel makine ile örgü işine başladı. Bu da Tireli vatandaşları lojistik maliyetinden kurtardı ve şehir dışında alacağı aynı fiyata, tel örgüyü Tire’de yaptırma imkanı sağladı.

Müşterinin istediği ebat ve özelliklerde imalat yapabilen işletme, aynı zamanda bu ürünün montajını da profesyonel şekilde gerçekleştiriyor. Gazetemize konuşan Erhan Kaygusuz, “Tire’ye böyle bir yenilik getirdiğimiz için gururluyuz. Hemşerilerimiz artık tel örgü için yol masrafına girip sağa sola gitmeyecek, direk Tire’de bu işi halledebilecekler.” Dedi.

Şimdiden yoğun şekilde çalışmaya başlayan Kaygusuz Tel Örgü Sistemleri, sadece Tire için değil, Ödemiş, Bayındır ve Selçuk gibi çevre ilçelere de üretim yaparak, montaja gidiyor.

Editör: Haber Merkezi