Projeye yeni ilçeler dâhil edilirken Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük projenin genişletilmesinin son derece olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Süt Kuzusu Projesi’nin Ülke çapında örnek model haline geldiğini belirten Mahmut Eskiyörük; İstanbul ve birçok ilde de uygulamaya konulduğunu belirterek “Aziz KOCAOĞLU’nun başlattığı Süt Projeleri İzmir’de 12 yıldan bu yana büyüyerek devam ediyor ve diğer illerin de uygulamaya başlamasıyla projenin önemi anlaşılmış oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de bu konuda önemli bir adım atarak projeye yeni ilçeler ekledi. Süt projeleri sayesinde İzmir’in çocukları süt içerek sağlıklı büyüyor ayrıca üreticiler destekleniyor. Projeyi genişlettiği için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç SOYER’e bölge üreticileri adına teşekkür ederim” dedi.

MERKEZ İLÇELERİ TİRE SÜT, ÇEVRE İLÇELERİ KÖYKOOP DAĞITACAK

Projenin gelişimi hakkında bilgi veren Mahmut Eskiyörük, şunları söyledi: “12 yıldan bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesi adına hiçbir aksaklık yaşanmadan hizmet veriyoruz. Projeyi başarılı şekilde uygulamamız sayesinde Tire Süt Türkiye çapında güvenilir bir marka haline geldi, üreticiyi koruyan bir güç oldu.

Çevre ilçeleri dahil ederek projeyi büyüten Büyükşehir Belediyesi, bu alanları KÖYKOOP İzmir Birliği kanalıyla uygulayarak diğer süt kooperatiflerini de destekleme kapsamına aldı.  Umarım diğer çevre ilçeler de projeye dahil edilerek İzmir’in tüm çocuklarına da süt ulaştırılır.

Merkez ilçelerden Balçova, Buca, Bornova, Konak, Bayraklı, Karşıyaka, Çiğli, Karabağlar, Gaziemir, Güzelbahçe, Narlıdere’ye Tire Süt Kooperatifi ortaklarının sütü dağıtılıyor.

Merkez dışındaki Menemen, Kemalpaşa, Menderes, Torbalı, Seferihisar, Urla, Aliağa, Foça’ya da KÖYKOOP’un tedarik ettiği kooperatiflerin sütleri dağıtılıyor. Bu sayede diğer kooperatifler de destekleniyor. ”

Süt projeleriyle Ülke çapında kendini kabul ettiren ve güvenilir bir marka haline geldiklerini belirten Eskiyörük, “Tire Süt Kooperatifi olarak, İstanbul’da Halk Süt Projesi’nde ilk dağıtılan sütleri biz temin ettik, sistemi biz kurduk ve şimdi ise İstanbul bölgesi üreticilerinin sütleri dağıtılıyor. Projenin amacı çocuklarımıza süt içirmek ve sevdirmenin yanı sıra aynı zamanda sütün o ildeki çevre kooperatiflerden alınarak o bölgenin üreticilerine doğrudan destek olmaktır. Ancak süt çok hassas bir ürün olduğu için yeni uygulamaya geçecek belediyelere İstanbul’da olduğu gibi tecrübe ve bilgimizle geçici bir süre destek olmaya hazırız. Tüm belediye başkanlarımızı süt projesini uygulayarak hem çocuklarımızı dünyanın en değerli sıvısı olan süt içirmeye ve aynı zamanda kendi bölgesindeki üreticileri desteklemeye çağırıyorum. Bu uygulama en önemli sosyal sorumluluk projesidir” dedi. 

TİRE SÜT KOOPERATİFİ SÜTLERİ NASIL TEDARİK EDİYOR

Tire Süt Kooperatif ortaklarının çiftçiliklerinde otomatik sağım sistemle sağılan sütler, yerinde antibiyotik kontrolü yapılarak soğuk zincirde toplanıyor.  Kooperatif Merkezi’ne getirilen sütler, laboratuvarda tekrar kalite testlerine tabi tutulur. Gıda güvenliğine uygun sütler, işleme ve paketleme için gönderilir.

Türkiye’nin en modern işletmelerinden olan tesiste özenle işlenip paketlenen sütler, son ürün kontrolü için bekleme işlemine tabi tutularak tekrar numune alınır ve analiz edilir. Uygunluk onayı alan sütler dağıtım için nakil edilir.  Tire Süt Kooperatifi’nin 2 Kamyon, 63 araç ve 65 personeliyle dağıtım yapılır. Tire Süt Kooperatifi’nin oluşturduğu alt yapı ve gösterdiği hassasiyet ile proje 12 yıldır başarıyla uygulanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi