Afrika Ülkesi olan Sudan’ın Tarım ve Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı 25 kişilik bir heyetle Tire’yi ziyaret etti.

Ergün ÇELİK

Tire’de tekstil sektöründe faaliyet gösteren Kayalar Grup’un daveti üzerine Tire’ye gelen Sudan Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Habib Ahmed Makhtoum ve beraberindeki heyeti genç işadamı Muaz Kayalar gezdirdi. Tire gezisinin önemli kısmını Tire Süt Kooperatifine ayıran heyet öğle saatlerinde Başkan Mahmut Eskiyörük tarafından ağırlandı. Karşılıklı samimiyet içerisinde geçen toplantıda Mahmut Eskiyörük, Sudan heyetine tarım ve hayvancılık alanlarında sunum yaptı.  Bölgenin süt üretimi açısından çok önemli bir rol oynadığını dile getiren Eskiyörük Sudan ile her türlü işbirliği içinde çalışabileceklerini dile getirdi.

Süt Kooperatifi ziyaretinden ve Başkan Mahmut Eskiyörük’ün misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Makhtoum; “ Bu ziyaret bizler için çok faydalı bir ziyaret oldu. Buraya ilk gelirken süt fabrikasında ziyaret etmenin bize ne faydası olur diye düşünmüştüm ama buraya gelince fikirlerim tamamen değişti. Tire Süt Kooperatifinden tarım ve hayvancılık alanında çok şeyler öğrendik. Bu buluşmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

Süt Kooperatifi ziyaretinden sonra ilçeyi gezen heyet, öğlen yemeğinde meşhur Tire Köfte yedi. Yemeğin ardından oranize sanayii bölgesine giden heyet burada Kayalar Tekstil’in fabrikasını gezerek ilçeden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi