Tire Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Mayr Melnhof Graphia fabrikasında sendika üyesi işçiler, sağanak yağmur altında alkışlı eylem yaptılar.

 


Ercan ÇELİK

 


HABER VİDEOSU EN ALT KISIMDA


Basın – İş Sendikası’ndan yapılan açıklamaya göre 2012 yılı başından bu yana devam eden görüşmelerde insan kaynakları  yönetiminin yapıcı olmak yerine, karşılıklı güven ortamını zedeleyen, toplu sözleşme sürecini uzatan tutum ve yaklaşımlar nedeniyle sendika mensubu MMG çalışanları eylem kararı aldılar. 25 Şubat 2014 tarihinde kokart eylemiyle başlayan faaliyetten sonuç alınamayınca, çalışanlar sabah ve akşam vardiya çıkış saatlerinde ve öğle paydoslarında alkışlı eyleme başladılar.

Öncesinde 130 kişiyle başlayan eylem şimdi 178 çalışanla devam ediyor. Dün öğle paydosunda alkışlı eylemini sürdüren işçiler, yağan sağanak yağmura rağmen dakikalarca fabrika bahçesinde  yürüdüler. Amacın fabrikaya zarar vermek olmadığını dile getiren işçiler, grev gibi bir niyetlerinin olmadığını sadece paydoslarda eylemlerin devam edeceğini belirttiler.

Türkiye Basın, Yayın, Gazetecilik, Grafik – Tasarım, Baskı ve Ambalaj Sanayi İşçileri (Basın – İş) Sendikası üyesi işçiler haftalık rutin toplantılarına devam ediyor. Dün Tire’de Ortapark Kafeterya’da toplanan işçiler, sendikanın genel sekreteri ve bölge temsilcileriyle bir araya geldiler.

Edinilen bilgilere sendika üyesi işçiler, daha önce bildirdikleri talepler yerine getirilene kadar eylemlerini sürdürecekler.



HABER VİDEOSU:

 

Editör: Haber Merkezi