TOBB Akreditasyon Sistemi Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı, Tire Ticaret Odası’nda yapıldı

HABER: DİLEK AYVALI

Düzenlenen toplantıya, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Denizli ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası, Nazilli Ticaret borsası, Torbalı Ticaret Odası, Akhisar Ticaret Borsası, Afyon Ticaret Borsası, Buldan Ticaret Odası Genel Sekreterleri, genel Sekreter Yardımcıları ve kalite sorumluları katıldı.

Çapkınoğlu, “TİRE VAZGEÇİLMEZ BİR KENT”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Tire’nin çok şirin bir ilçe olduğunu ifade ederek konuşmasının başında kısaca Tire’yi tanıttı. Çapkınoğlu, “Tire benim gibi fanatik bir Tireli için de vazgeçilmez bir kent diyebilirim. 2015 yılından beri Tire Ticaret Odası’nda Tire’ye hizmet etmeye çalışıyoruz. Tire, köyleriyle birlikte 80 bin nüfuslu bir kent. Kentin bu güne dek geçim kaynakları tarım ve hayvancılık olmasına karşın sanayileşmeye de çalışan bir kent. Göç almadan güç kazanan bir kent. Bu başarıyı da sürdürmek istiyoruz. Tire Organize Sanayi Bölgesi bizim gözbebeğimiz. En son Sütaş ile anlaşma yapıldı ve çok yakında inşaatı başlayacak. Personelimiz ile de gördüğünüz gibi aile gibiyiz. Tire Ticaret Odası’nın yapısından kaynaklanan bir özellik bu” dedi.

Çapkınoğlu, “AKREDİTASYON SÜREKLİ BİR SÜREÇ”
Akreditasyon Sistemi’nin Tire Ticaret Odası’nı kurumsallaşma sonucu ile disipline aldığını kaydeden Çapkınoğlu, “Bu disiplini kazanmak kolay olmadı. Akreditasyon sürecinde yapılan denetimlerde çoğu zaman öyle zorlandık ki neredeyse vazgeçme noktasına geldik ancak yine de yılmadan çalıştık ve başardık. Öncelikle Genel Sekreterimiz Aydın Taşan başta olmak üzere odamız çalışanlarına teşekkür ediyorum. Sizler de bu zorlukları yaşadınız. Sizleri de kutlamak istiyorum. Akreditasyon sürekli bir süreç. Toplantılarımız da sürecek. Önümüzdeki dönem küçük odaların kapatılması ile ilgili bir süreç yaşayacağız gibi görünüyor. İnşallah düşündüğümüz kadar kötü sonuçlanmaz bu süreç” şeklinde konuştu.

KETENCOĞLU’NUN TİRE TÜRKÜLERİ İLE TİRE TANITIMI
Toplantıda daha sonra Tire tanıtım sunumu Tireli müzisyen Muammer Ketencoğlu’nun Tire türküleri eşliğinde yapıldı ve Tire yapılan sunumda, tarihi, bayramları, kültürel ve sosyal yapısı, Salıpazarı, el sanatları ile tanıtıldı. Daha sonra Tire Ticaret Odası Tanıtımına geçildi.
URS Bölge sorumlusu endüstri Mühendisi Hasan Emre Özay’ın TS İSO 10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemi Belgesi tanıtım sunumunun ardından öğle yemeğine geçildi. Yemekte Tire’nin meşhur Tire Köftesi ve Tak Tak Kebabı katılımcılara ikram edildi.
TOBB Akreditasyon Sistemi Uygulama Örnekleri sunumunu, Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan yaptı. Daha sonra Uşak Ticaret ve Sanayi Odası bir sunum yaptı ve daha önceki toplantılarda alınan kararların durumu değerlendirildi. Soru ve cevapların ardından toplantı kararları okunarak, TOBB Akreditasyon Sistemi Ege Bölgesi Ortak Akıl Toplantısı sonra erdi.

Editör: Haber Merkezi