Tire Kesikbaş Mevkii’nde vakıflara ait arsada Çabuk İnşaat tarafından kat karşılığı yapılan Tire Menengiç Evleri projesinde sona gelindi.

Ergün ÇELİK

Yıllardır Tire’nin Selçuk girişindeki atıl vaziyette bulunan vakıflara ait arsayı Çabuk İnşaat kat karşılığı ele aldı. 2013’ün Ocak ayında temeli atılan Menengiç Evleri şimdi görücüye çıkıyor.  Menengiç Evleri’nde 10 blok üzerine yapılmış 32 adet 140 metrekare 3+1 daire, 12 adet 135 metrekare 3+1 daire, 24 adet 130 metrekare 3+1 daire 8 adet 115 metrekare 3+1 daire olmak üzere toplam 76 daire ve 2 adet 400 metrekare dükkan bulunuyor. 10.634 metrekare arsa üzerine kurulmuş ve dört tarafı yol olan Menengiç Evleri’nde peyzaj çalışmaları ön planda tutularak alıcılarına doğal bir yaşam alanı sunuluyor. Bloklar arasında oluşturulan geniş boşluklar sayesinde alt katların da güneşten fazlasıyla yararlanması sağlanan Menengiç Evleri’nde yok yok. Çocuk Parkı, bahçe oturma grupları ve yürüyüş alanlarıya yüzde 73 yeşil alana sahip olan sitede, yangın uyarı sistemi, merkezi uydu sistemi ve her daireye uydu ve kablolu yayın sistemi de bulunuyor.

HERŞEY ONLAR İÇİN

Çocukların güvenle vakit geçirebileceği ve samimi dostluklar kurabileceği, çocukların da ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurgulanan Menengiç Evleri’nde, eğlence, oyun ve aktivite alanları, yemyeşil bahçeleri ve tertemiz havası ile tam da çocuğunuzun büyümesini isteyeceğiniz bir ortam bulunuyor. Ailelerin yanında çocukların da düşünüldüğü Menengiç Evleri’nde çocukların yaşam alanlarına da oldukça fazla önem veriliyor. Her daireden rahatlıkla görünebilen güvenlikli çocuk oyun alanları ile Menengiç Evleri çocukların da yeni gözdesi.

SAĞLAM ZEMİN, GÜVENLİ KONUTLAR

Kesikbaş Mevkii’nde Çabuk İnşaat güvencesiyle yapılan Menengiç Evleri, kayalık zeminden oluşan arazi üzerine kurulu olup, deprem hasar riski konusunda birinci derecede güvenli zemin sınıfına sahip. Arazi’nin eğimli olması nedeniyle binalar birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde yerleştirilerek alıcılarına en güzel manzaralar sunuluyor.  Menengiç Evleri’nin bulunduğu yer, deniz seviyesinden 120 metre yüksekte olmakla hem serin ve ferah hava sağlıyor hem de sel riskini bertaraf ediyor.

ISI YALITIMLI BİNALAR

En son deprem yönetmeliği esaslarına göre proje ve hesapları yapılmış betonarme karkas sisteme sahip olan Menengiç Evleri’nde binaların tamamı mantolama sistemi ile ısı yalıtımı sistemi ve daireleri bölen duvarlar arasında da çift kat arası ses yalıtımı da bulunuyor.

YAZIN PÜFÜR PÜFÜR ESİYOR

Tire’nin deniz havasına en yakın yerinde bulunan Menengiç evleri konumu itibariyle yazın püfür püfür eserek ferah bir ortam sağlıyor. Sıcak yaz günlerinde serin bir ortamda yaşamını sürdürmek isteyenlerin yapması gereken tek şey bu evlerden birine sahip olmak.

OTURMA RUHSATLARI ALINDI

Toplamda 10 blok olarak inşaa edilen Menengiç Evleri’nin tümünün oturma ruhsatları alınmış durumda. Birbirinden güzel ve kullanışlı bu dairelere sahip olmak isteyen vatandaşların elini çabuk tutması gerekiyor zira sınırlı sayıda daire kaldığı öğrenildi. 





Editör: Haber Merkezi