Önceki gün yapılan açılış törenine, süt ve süt ürünleri üretimi noktasında hizmet veren birçok firmanın temsilcileri de katıldı.

Tire’nin sanayi alanında büyümesi hızlı şekilde devam ediyor. İlk sanayi işletmelerinin kurulduğu 1998 yılından bu yana çok yol kat eden Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) bünyesinde; bugün, aralarında uluslararası dünya şirketleri de dahil olmak üzere, 200 civarında firmanın fabrikası ve üretim merkezi bulunmakta. 

İSTANBUL MERKEZLİ FİRMA, YATIRIM İÇİN TİRE’Yİ SEÇTİ
Her yıl yeni firmaları bünyesine katan TOSBİ’de önceki gün gerçekleşen açılış töreni ile bir fabrika daha üretime geçti. İstanbul merkezli Maysa adlı gıda ürünleri katkı maddesi üreticisi firma Tire’ye de yatırım yapmış oldu.
Başta süt ürünlerinin üretiminde kullanılan; peynir mayası, peynir tuzu, yoğurt tozu, dondurma tozu gidi katkı ürünleri olmak üzere, birçok gıda ürününde kullanılan mayalama ve katkı maddelerinin üretileceği işletmenin resmi açılışı yapılarak hizmete sokuldu.

AÇILIŞA SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ÜRETEN FİRMALARIN İLGİSİ YÜKSEK OLDU
Fabrika tesisi önünde kurulan tören alanında, önceki gün yapılan açılış programına katılan konuklar arasında özellikle Tire’nin süt ve süt ürünleri üretimi ve tarım-hayvancılık konusunda faaliyet gösteren işletme, kooperatif ve odalarının temsilcileri ve akademisyenler katıldı. Maysa Şirketinin kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Ahmet Mavuk, konuklarıyla yakından ilgilendi.
Tören’de yer alan önemli isimler arasında; Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal, Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler, TOSBİ Bölge Müdürü Galip Kılınç gibi isimler de yer aldı.
Açılış programında konuşmalardan önce, davetlilere kokteyl verildi. Programda; TOSBİ Başkanı Kosat Gürler, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve Maysa Genel Müdürü Nurdan Baloğlu birer konuşma yaptı. 

GÜRLER, “SÜTÜN BAŞKENTİ ARTIK TİRE”
Kosat Gürler konuşmasında; süt ve süt ürünleri üretimi sektöründe yer alan bir Ödemişli olarak, yakın zaman öncesine kadar Ödemiş için söylediği ‘Sütün Başkenti’ ifadesini şimdi artık çok rahat bir şekilde Tire için söyleyebildiğini belirtti. Gürler, TOSBİ’nin hızla büyüyüp geliştiğini, özellikle süt ve süt ürünleri üretimi noktasında Türkiye’nin önde gelen firmalarının adresi olduğunu, yakında bu alanda dev firmalardan Sütaş’ın fabrikasını hizmete sokacağını, Pınar’ın da Tire’de fabrika kurma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyledi.

ÇİÇEK, “MAYSA AİLESİ ÜYELERİ DA ARTIK TİRELİ”
Daha sona söz alan Başkan Çiçek ise, benzer ifadeler kullanarak, TOSBİ’nin amiral gemisini süt ve süt ürünleri alanında hizmet veren sanayi kuruluşlarından oluştuğunu söyledi. İstanbul’dan gelip Tire’de fabrika açıp yatırım yapan Maysa firması ailesini artık bundan böyle Tireli olarak gördüklerini belirten Çiçek, “Tire’ye gelen bir daha buradan kopamaz. Tire böyle insanı kendine büyüleyen bir kent. Sizler de artık Tirelisiniz.” dedi.

GELİŞEN SÜTÇÜLÜK SEKTÖRÜ MAYSA’NIN TİRE’Yİ SEÇMESİNDE ETKİLİ OLDU
Son olarak kürsüye gelen Maysa Genel Müdürü Nurdan Baloğlu, firma olarak 25 yıldır süt ve gıda üreticilerine hizmet verdiklerini, bu alanda ilerlemeye ve gelişmeye devam ettiklerini ifade etti. Merkezlerinin İstanbul Tuzla olduğunu, 2008 yılında taşındıkları İstanbul Tuzla’daki fabrikanın 12.000 m2 bir alana sahip olduğunu belirtti. Bugün; Rusya, Belarus, Yunanistan ve İran gibi ülkelere ihracat yapan bir konumda bulunduklarını söyleyen Baloğlu, “FSSC 22000 kalite belgesiyle onaylanmış üretim tesislerimizde ürettiğimiz dünya standartlarında ürünlerimizi sizlerin hizmetine sunmaktan mutluyuz, gururluyuz” dedi. İzmir’in yılda 1.7 milyon tonluk süt üretimi ile sütün merkezi olduğunu, Tire’nin ise bu üretimde büyük pay sahibi olduğunu ve organize bölgesinde bu alanda hizmet veren işletmelerin sayısının hızla arttığını ifade eden Baloğlu, Tire’ye yatırım yapma sebeplerini bunlara bağladı.

Editör: Haber Merkezi