Uzun bir süredir durmuş olan İbni Melek Camii inşaatına, bağışlanan kurban derilerinden gelen gelirle yeniden başlanacak. Tire’nin yeni yerleşim bölgelerindeki ibadethane eksikliğini giderecek olan bu önemli proje, yeterli yardım yapılmaması sebebiyle, planlanan yapım süresinde tamamlanamamış durumda.


Tire ilçe merkezinin ovalık alana doğru hızla büyümesi ve ilçe merkezindeki nüfusun önemli bölümünün bu yöndeki mahallelerde oturması üzerine, yeni yerleşim bölgelerinde cami bulunmadığını gören ve bu bölgedeki vatandaşların da isteği ile harekete geçen Tire Mabetleri Koruma, Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği tarafından 3 yıl 2 ay kadar önce ismi “İbni Melek” olarak belirlenen yeni bir camiinin inşasına başlanmıştı. 

2 YILDA BİTMESİ HEDEFLENİYORDU, 3 YILDA ANCAK % 60’I YAPILABİLDİ
Turgut Özal Bulvarı’nın yanı başında olan, Fen Lisesi yakınlarındaki İbni Melek Camiinin temel atma töreni coşkulu bir şekilde yapılmış ve bu hayırlı işe koyulan Dernek yöneticileri, Tire’nin yardımsever vatandaşlarından gelecek olan yardımlarla bu güzel camiyi 2 yıl içinde gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtmişlerdi.

Yapıldığında sadece Tire’nin değil, Küçük Menderes Havzasının en büyük ve modern mimariye sahip camilerinden biri olacak olan İbni Melek Camii’nin, geride kalan süre içinde tamamlanabilen kısmı ancak % 60’lık kaba inşaat bölümü oldu.

İSTENEN DUYARLILIK BİR TÜRLÜ YAKALANAMADI !
Cami inşaatının yavaşlamasını, hata kimi zamanlar tamamen durmasının yerel basında defalarca haber konusu yapılması da, başta varlıklı vatandaşlarımız olmak üzere,  Tire’de ki hayırsever vatandaşların duyarlılığını, tam olarak harekete geçiremedi !!

Geçtiğimiz günlerde idrak ettiğimiz kurban bayramını bir fırsat olarak gören Tire Mabetleri Koruma, Onarma ve Hayırlı İşler Yapma Derneği yönetim kurulu üyeleri, yapılan çeşitli çalışmalarla yapımı sürmekte olan İbni Melek Camii için kurban derisi bağışlarını kabul ettiklerini Tire halkına duyurmuştu.

ÇALIŞMALAR YENİDEN BAŞLAYACAK
Bu duyuru olumlu sonuç verdi. Dernek, kurban derisi bağışı noktasında Tire’de en iyi sayıyı yakalayan kuruluş oldu. Bu sevindirici gelişme, uzun süredir duran İbni Melek Camii inşaatının yeniden yapılamaya başlanacağı ve hızlı bir şekilde bu çalışmaların ilerleyeceği anlamına gelmekteydi. Başta Tire Dernek üyeleri ve Müftülük personeli din görevlileri olmak üzere, kurban derisi toplama çalışmasında özveride bulunan vatandaşların büyük emekleri ile toplanan deri sayısını Dernek Başkanı  Hüseyin Çapkınoğlu geçtiğimiz günlerde açıkladı.

TOPLANAN DERİ SAYILARINI BAŞKAN ÇAPKINOĞLU AÇIKLADI
Başkan Çapkınoğlu, “Öncelikle kurban bayramında Derneğimiz aracılığı ile İbni Melek Camiinin yapımına katkı sunan tüm Tireli hemşerilerimize teşekkür ederiz. Ayrıca bu çalışmada emek veren tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ederiz. Bu kurban bayramında Dernek olarak topladığımız deri sayıları şöyledir: 3 bin 500 koyun derisi, 350 keçi derisi, 250 sığır derisi.”

Editör: Haber Merkezi