Ercan ÇELİK

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılan, eğitimlere %80 devam eden ve iş planlarını başarılı şekilde hazırlayan, hazırladıkları iş planları KOSGEB müdürlüklerinde düzenlenen kurullarda başarılı bulunan girişimci adayları, 50 bin TL hibe(geri ödemesiz), 100 bin TL de kredi (30 ay geri ödemesiz, sıfır faiz) desteği almaya hak kazanıyor.

TİCARET ODASI UYARDI

Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın TAŞAN, girişimcilerin, öncelikle sektörde danışmanlık adı altında gerek internetten gerek cep telefonlarına sms atarak ve ya çantayla dolaşıp size KOSGEB desteği çıkartalım diyen, istismarcılara karşı dikkatli olmaları gerektiğinin, KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin ücretsiz olduğunun altını çizdi.

İŞLETMEYİ KURMADAN BAŞVURU YAPILABİLİR

Aydın Taşan, “Kendi işini kurmak isteyen, destek başvurusunde bulunacak girişimciler artık Tire Ticaret Odası önderliğinde alacakları KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri sonrasında, işletmelerini açmadan da iş planı hazırlayıp, başvuru yapabilecekler. Kurul sonrasında destek almak istemeleri halinde 180 gün içinde iş kurup, desteklerden faydalanabilecekler.” Dedi.

Girişimcilerin Kurul sonrası Türk Ticaret Kanununda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde kurulmuş olması ve girişimcinin başvuru tarihi itibariyle; Son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda vergi mükellefiyetinin bulunmaması, mevcutta kendisine ait gerçek kişi statüsünde başka bir işletmesinin bulunmaması, tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede %50’den fazla ortaklığının olmaması ve başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi