Tire’de İnşaat, Otelcilik, Tüfek Dipçiği ve Bahçe Mobilyaları alanında faaliyet gösteren Koç Şirketler Gurubu yürüttüğü akılcı yatırımlarla dünyada söz sahibi oldu.




Tire merkezli Koç Şirketler Gurubu, gerçekleştirdiği akılcı yatırımlarla Tire’nin yüzakı olmayı başardı. İnşaat, Otelcilik, Tüfek Dipçiği ve Bahçe Mobilyaları alanında faaliyet gösteren firma yakaladığı başarılı büyüme ivmesi ile Türkiye ve dünyada adından söz ettir hale geldi. Firma sahibi Mimar Nihat Koç, inşaat alanında günün koşullarına uygun konut ürettiklerini belirterek, “Bu güne kadar Tire başta olmak üzere, Kuşadası, Davutlar ve Altınoluk gibi turuzim merkezlerinde yüzlerce konut inşa ettik. Son zamanlarda Ödemiş ilçesinde yatırımlar yapmaya karar verdik. Ödemiş’teki konutların zemin katlarını işyeri olarak tasarladık. İhtiyaçlar doğrultusunda sağlıklı, güzel, konforlu ve estetik konutlar yapıyoruz. İnşaat sektörüne ayrı bir önem veriyoruz. İzmir başta olmak üzere inşaat sektöründeki yatımlarımızı Ege bölgesine yaymayı hedefliyoruz. Düşük, orta ve yüksek gelir guruplarına hitap ediyoruz. Tüketici yelpazesinde, her bütçeye uygun konut yapmayı ilke edindik. İnşaat dünyasındaki gelişmeleri ise bir mimar olarak yakından takip ediyorum” dedi.

“WALNUT GARDEN” ARANAN MARKA OLDU
Tire’de Bekleme Mevkii’nde bulunan tesiste 1989 yılından buyana üretim yapan Koçsan Mobilya’nın ise gün geçtikçe iç ve dış pazar payını hızla arttırdığını ifade eden Mimar Nihat Koç,  Başlangıçta yalnızca parke üretimi yapan firmaydık. Hammadde bulmakta güçlük çekip, maliyetlerde olumsuzluk yaşamaya başlayınca, hızla masif mobilya elementleri üretimine yöneldik. 1989’dan 1997 yılına kadar, 8 yıl süreyle Almanya’ya ihracat yaptık. Daha sonra, “Walnut Garden” markasıyla, ceviz bahçe mobilyaları üretimine başladık.  Dipçik üretiminde kullandığımız imalat dışı parçalardan, modern ceviz bahçe mobilyaları üretiyoruz. Çok yönlü ve girişimci ruha sahip bir firmayız. Yaratığımız bu markayı iç pazarda, özellikle turizm merkezlerinin yanı sıra, Almanya ve Hollanda’ ya da ihraç ettik. “Walnut Garden” özgün tasarımlarıyla kısa sürede büyük sükse yaptı. Bu alanda 3 kez EBSO’dan başarı ödülü aldık. AR- GE çalışmalarına ise önemli bir kaynak ayırıyoruz. Masif bahçe mobilyaları, iç mekanlar için masif masa ve sandalye ve havuz başı parkesiyle tüketicinin aradığı markalardan biri olduk” diye konuştu.

DÜNYAYA “DİPÇİK” SATIYOR
Firmanın 1993’ten buyana ise ceviz av tüfeği dipçiği üretimi de yaptığını kaydeden Koç, “Dünya çapında bilinen av tüfekleri markalarının ceviz dipçiklerini üretiyoruz. Başta Amerika, Almanya ve İtalya gibi ülkeler olmak üzere dünyanın her yerine av tüfeği dipçiği ihraç ediyoruz. Dünya çapında tanınan bir marka olduğumuz için mutluyum. Otelcilik alanında ise önemli başarılara imza attık. Tire’nin en seçkin otellerini işletiyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz alanlarda yeni yatırımlarla, istihdam yaratmanın peşindeyiz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi