Tire Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Tire Mesleki Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen, Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarım Kursu’nu tamamlayanlara sertifikaları verildi.
Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi

Tire Mesleki Eğitim Merkezi’nde 3 ay boyunca kurs öğretmeni İbrahim Şentürk tarafından verilen kursa 20 kişi katıldı ve 8 kişi sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika törenine, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Tire Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ümit Ünalmış, Tire Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Turan Onar, Esnaf Kefalet Kooperatif Başkanı Muhittin Hızlan, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ali Ölçer, oda başkanları ve daire amirleri katıldı.


YÜZDE 5, EĞİTİME AYRILIYOR
Törende konuşma yapan İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Esnaf olarak para kazanmanın dışında da memleketimiz için neler yapabileceğimizi göstermek amacıyla, esnaf teşkilatlarını yöneten bizler bu memleketi kalkındırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz esnaf teşkilatları olarak üç tür iş yapıyoruz. Aldığımız aidatların yüzde 5’ini öncelikle eğitim için ayırıyoruz. Yani bir eğitim bütçemiz var. Bu hesaplar ayrı tutuluyor. Eğitme ayırdığımız bütçeyi, birlikte yaptığımız, çıraklık, ustalık ve kalfalık eğitimlerinde, değişen dünyanın ve günümüzün teknolojisinin üyelerimize aktarılması için hazırlanan seminerlerde ve dil kursları ile üniversiteye hazırlık kurslarında kullanıyoruz” dedi.



ESNAFLIK İNSAN ODAKLI ÇALIŞMAKTIR
Sanatkâr demenin yaratıcı olmak demek olduğunu kaydeden Mutlu, “Esnaf yaratıcı olduğu sürece sanatkâr insan olur. Bilgi ve becerilerimizi yaptığımız işlere aktarırsak sanatkâr olur unvan kazanırız. İzmir, Türkiye genelinde tasarım aşamasında önemli bir kent olmak için çalışıyor. Sizlerin yapmış olduğu ve almış olduğunuz bu kurslarla, seminerler ve eğitimlerle, İzmir’i tasarım kentine dönüştüreceğiz. Bu bizim için çok önemli. Esnaflık, müşteriyi memnun etmektir. İnsan odaklı çalışmaktır. Toplumumuza, esnaflığı bir felsefe olarak aktarmalıyız. Almış olduğunuz belgelerinizin, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 


Ayrıca, Bilgisayar Destekli Mobilya Tasarım Kursu’nun, gelecek eğitim öğretim yılında tekrar açılacak.

Editör: Haber Merkezi