Ercan ÇELİK

 

İşini geliştirmek isteyen KOBİ’ler için kaçırılmayacak fırsat. Ziraat Bankası ile Tire Ticaret Odası arasında imzalanan “2016 yılı makine teçhizat kredi faiz desteği protokolü”nden, İmalat sanayinde faaliyet gösteren ve yıllık net satış hasılatı ya da mali bilançosu 40 milyon lirayı aşmayan, çalışan sayısı 250’den az olan, KOSGEB veri tabanına kayıtlı ve güncel “KOBİ Beyannamesi” olan, KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Sanayi Odalarından birine kayıtlı olan, vergi ve SGK borcu olmayan ya da mahsup edileceğine muvafakat eden gerçek ve tüzel kişiliğe haiz işletmeler yararlanabilecekler.

 

 

1 BUÇUK MİLYONA KADAR KREDİ İMKANI

Kredi uygulamasının temel unsurları ise şu şekilde; Fatura tutarlarını aşmamak kaydı ile işletme başına azami limit 1 milyon 500 bin liradır. Kredi ilk 6 (altı) ay ödemesiz, üçer aylık eşit taksitler halinde, 36 ay vade ile kullandırım yapılacaktır. Uygulanacak BSMV oranı %1 olacaktır. Krediye ilişkin faiz maliyeti KOSGEB tarafından karşılanacaktır.

 

SON BAŞVURU 3 EKİM

İşletmelerin KOSGEB’e başvuru dönemi 19 Eylül – 3 Ekim 2016 tarihleri olup, 12 Ekim 2016 tarihi itibariyle KOSGEB değerlendirmesi tamamlanacak ve KOSGEB tarafından uygun bulunan işletmelere kredi kullandırımı için son tarih 16 Aralık 2016 olacaktır.

 

GEREKLİ BELGELER

Protokol kapsamında kredi başvurusu için KOSGEB adına işletmelerden talep edilecek belgeler ise şu şekilde; İşletmenin vergi ve SGK borcu olmadığına veya yapılandırdığına dair belge, Bankanın kendi usul ve mevzuatına göre isteyeceği diğer belgeler ve sözleşmeler, KOSGEB başvuru formu, Fatura / Proforma Fatura, Kredi kapsamında alınan makine teçhizata ait tedarikçi firma banka hesap bilgileri, garanti belgesi, yerli malı olduğunu gösteren belgeler.

 

Editör: Haber Merkezi