“Sanayide Üniversite” konsepti ile İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile yürüttüğü ortak çalışmalarını hızla sürdüren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, çevre ilçelerdeki sanayi bölgeleriyle de işbirliği çalışmalarını somutlaştırarak hayata geçirmeye başladı.


HaberTire



Bu kapsamda İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Attila Acar, Prof. Dr. İbrahim Kocabaş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Okur’dan oluşan heyet, Tire Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret gerçekleşti. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Organize Sanayi Bölgesi (TOSBİ) Bölge Müdürü Galip Kılınç ile bir görüşme gerçekleştiren heyet, İKÇÜ ve Tire Organize Sanayi Bölgesi’nin yürütebileceği ortak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.





"SANAYİDE ÜNİVERSİTE" KONSEPTİNE BİR SOMUT ADIM DAHA
Ziyaret ile İKÇÜ’nün “Sanayide Üniversite” konseptinde sürdürdüğü eğitim politikasına yönelik bir adım daha atıldı.



İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin kuruluşundan bu yana üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, öğrencilerini eğitirken sanayicinin ihtiyacı olan elemanları yetiştirmeye öncelik verdiklerini vurguladı. Rektör Prof. Dr. Akhan: “Kuruluşumuzdan bu yana ki süreçte çok iyi bir aşamaya geldik. İKÇÜ’yü sanayinin içine kurduk. Sanayiyle devamlı suretle yakın bir etkileşim kurduk. Bu sayede sanayicilerin karşılaştığı problemlerin de çözülmesine yardımcı olabileceğimiz kanaatindeyim” şeklinde konuştu.




"BİLGİLER KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK"
Ülke ekonomisine getireceği artılar bakımından da üniversite-sanayi işbirliğinin oldukça önem taşıdığını belirten Prof.Dr. Akhan, öğrencilerin edindikleri bilgilerin kâğıt üzerinde kalmaması, üretime yansıması için organize sanayi bölgeleri ile yapılacak ortak çalışmaların hem ülke ekonomisine, hem de öğrencilerin istihdam süreçlerine olumlu etkileri olacağını ifade etti.



"SANAYİ FASON ÜRETİMDEN VAZGEÇMELİ"
Rektör Prof. Dr. Akhan, sanayinin fason üretim anlayışından kurtulup araştırma ve geliştirme alanında yatırımlar yapması ve bu aşamada üniversiteler ile işbirliğinin son derece önem arz ettiğini sözlerine ekledi.




"TİRE OLARAK HER TÜRLÜ ORTAKLIĞA HAZIRIZ"
TOSBİ içerisinde üniversite ile işbirliğine uygun birçok firma olduğunu beliren Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, gerek staj aşamasında gerekse istihdam aşamasında hem İKÇÜ hem de Tire Organize Sanayi Bölgesi açısından faydalı ortaklıklar kurulabileceğini belirti.




"İZMİR ADINA BAŞARILI PROJELERE İMZA ATACAĞIZ"
Tire Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Galip Kılınç ise İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin desteğini beklediklerini ifade ederek kendilerinin her türlü işbirliğine hazır olduklarını hatırlattı. Kılınç, İKÇÜ’nün sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak içerikte bölümler ve akademik kadro oluşturduğuna dikkat çekerek bundan sonraki süreçte İzmir adına güç birliği içinde başarılı projeler yürüteceklerine olan inancının tam olduğunu söyledi.
Editör: Haber Merkezi