Fatih ŞAŞMAZ – TİRE İHA

Kurban alıcıları fiyatların yüksekliğinden yakınırken,kimi vatandaşlar ise fiyatların normal düzeyde olduğunu söylüyor.Satıcılar ise hayvan yetiştiriciliğinin kolay olmadığını ve maliyetlerinin de yüksek olmasından yakınıyorlar.

Tire Belediyesi hayvan pazarında küçükbaş hayvan fiyatları 900 tl ile 1800 tl arasında değişirken,büyükbaş hayvanlarda ise kilogram fiyatı 16 tl ile 18 tl arasında değişkenlik gösteriyor.Bayrama sayılı günler kala Tireli vatandaşlar hayvan pazarına akın ederken üreticiler ise bir yıldır gözü gibi baktıkları hayvanlarını görücüye çıkarıyor.Bu günlerde çok fazla hareket olmazken ilerleyen günlerde pazarın dahada hareketleneceği söyleniyor.

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ DENETİMLERİNİ SÜRÜDÜRÜYOR

Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise kurulan hayvan pazarında denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Kurulan hayvan pazarında vatandaşın rahat alış veriş yapması için her türlü önlemi alan Zabıta ekipleri Pazar giriş ve çıkışlarında veteriner kontrolünde hayvan girişine izin veriyor.Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediyesi Zabıta Müdürü Tarık Bolpaça “Yaklaşan kurban bayramı münasebeti ile Belediye olarak vatandaşımızın huzuru noktasında tüm önlemlerimizialdık.Hayvan pazarımız Bayram boyuncada hizmet verecek.Ekiplerimiz herhangi bir olumsuzluğa karşı görevinin başında.Pazarda hijyen kurallarına özen gösteriyoruz.Özellikle şehir dışından gelen hayvanları ilçeye veteriner kontrolünde sokuyoruz.Vatandaşlarımız gönül huzuru ile kurbanlıklarını alabilirler. Şimdiden tüm halkımızın Kurban Bayramnı en içten dileklerimizle kutlarız.”dedi.

Editör: Haber Merkezi