14 Şubat Sevgililer Günü kutlamalarının her geçen yıl arttığı ülkemizde, bu duruma en çok sevinenlerin başında hiç kuşkusuz; çiçekçilik, kuyumculuk ve hediyelik eşya sektörlerinde yer alan esnaflar ve firmalar sevinmekte. 

Giyimden kozmetiğe, çiçekçilikten kuyumculuğa, restoranlardan otellere, hediye ve aksesuar eşya mağazalarından teknolojik ürün satan mağazalara kadar çok geniş bir sektörel yelpazede ekonomiye etki yapan Sevgililer Günü alışverişi, Tire gibi küçük kentlerde bile etkisini hissetirmekte.
Sevgililer günün gelmesini iple çeken, o güne özel kampanya, organizasyon ve çalışma içine giren esnaflar bulunmakta.  14 Şubat Cumartesi günü, hatta Pazar’a denk gelen bir gün sonrasını bile etkileyen alışveriş hareketliliği, kaldırımlarda kurulan geçici çiçek ve hediyelik tezgahlarında da kendini gösterdi. 

Gümüşpala Caddesi üzerinde kaldırıma çiçek ve hediyelik tezgahı kuran Sibel Önsür ve Melek Ulu, ilk kez bu yıl böyle bir uğraş içine girdiklerini ve sevgililer gününde meydana gelecek alışverişten umutlu olduklarını belirtti. Tireli sevgililere gül satan Önsür ve Ulu, tüm çiftlere mutluluk diledi.

Bir başka esnaf olan Semra Davet ve Organizasyon firmasının işletmecisi Ender Yalçın ve eşi Semra Yalçın, çiçek ve hediyelik eşya sattıklarını belirterek, “Geçen yıllarda da bu faaliyette bulunduk. Sevgililer gününün satışlara olumlu etkisi olacağı kesin. Tüm sevgililer mutluluklar dileriz” dediler. 

Editör: Haber Merkezi