Geçtiğimiz gün Tire’deki esnaf odalarının başkanları ile toplantı yapan Tire Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, yürürlüğe giren torba yasa ile uygulamaya başlanan devlete borcu olan kişilerin sahip oldukları bu borçları yeniden yapılandırma fırsatını kullanmaları çağrısında bulundu ve konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.


Yürürlüğe giren yeni ‘Torba Yasa’ ya göre Devlete borcu olanların borçlarını ödemeye teşvik etmek için kolaylaştırılmış şartlarda ödeme yapılandırılması uygulaması için başvuruda bulunacaklar Kasım ayı bitimine kadar bunu yapmak zorunda. 

İADEYİ ZİYARET
Bu önemli fırsatın herkesçe duyulması ve vatandaşların buna göre önlemlerini alması için çeşitli yollardan duyuru ve haberler yaptıran Tire Vergi Dairesi’nin Müdürü Rıfat Demir, bu başvuruların en çok olmasını beklediği kesim olan esnafların temsilcileriyle de dün bir araya geldi.
Hem yapılan ziyaretin iadesi hem de bu önemli konunun görüşülmesi amacıyla yapılan toplantı, Esnaf Kefalet binasındaki esnaf odaları toplantı salonunda yapıldı. Toplantıda, ilçemizdeki 9 esnaf odasının başkanları ve Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir yer aldı.

ESNAF ODASI BAŞKANLARINDAN ÜYELERİNE HABER VERMELERİ İSTENDİ
Sıcak ve samimi bir sohbet ortamında gerçekleşen toplantıda, Tire’ye yeni gelen ve göreve başlayan Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, kendilerini ziyaret eden ve ‘hoş geldiniz’ diyen Tireli esnaf temsilcilerine teşekkür etti. Demir, yürürlükte olan ve yakında süresi dolacak olan devlet borçlarının yapılandırılması hususunda bilgiler vererek, tüm esnaf odası başkanlarından üyelerini bu konuda bilgilendirip, harekete geçirmelerini istedi.

Editör: Haber Merkezi