Ercan ÇELİK

 

Yaklaşık 15 yıl önce İzmir’de meslek hayatına başlayan Türkan Akgörmüş, daha sonra evlenip Tire’ye yerleşti ve Tire’de birkaç farklı güzellik salonunda kuaför olarak çalıştı. Bundan 4 yıl önce Esila Kuaför adıyla  Dört Eylül Mahallesi Yunus Emre Caddesi’nde kendi işyerini açtı. Kısa sürede bakımlı kadınların vazgeçilmez güzellik merkezi haline gelen Esila’nın işletmecisi Türkan hanım, işin sırrının başta hijyen ve Güleryüz olduğunu vurguladı.

Başarılı Kuaför Türkan Akgörmüş, “Ben neredeyse çocukluğumdan beri sektörün içindeyim. Çekirdekten yetiştik. Mesleğimi İzmir gibi büyük bir şehirde öğrenip uygulayabilmiş olmam da benim için büyük şans oldu. İzmir’deki uygulamalarla Tire’deki uygulamalar pek çok noktada farklılık gösteriyor. Ben orada öğrendiklerimi ve gözlemlediklerimi burada da uyguladığım için kısa sürede çok yol aldık.” Dedi.

Hijyen konusunda son derece hassas olduklarını dile getiren Akgörmüş, “Bizim işimizde en büyük önceliğimiz hijyendir. Müşterilerimiz de bunu bildikleri için gönül rahatlığıyla gelirler bize. Bunun yanında tatlı dilli ve güler yüzlü olmak da önemli. İşimi, aşkla severek yapıyorum. Malzemelerde kaliteden kaçınmıyorum ve bunun karşılığını da alıyorum.” şeklinde konuştu.

Kuaför işletme belgesinin yanında, topuz, türban, porselen makyaj, cilt bakımı gibi eğitimler alarak becerilerini sertifikalandıran genç kuaför, henüz yolun başında olduğunu ve kaş kıl tekniği mikroblading ve protez tırnak gibi konularda da eğitim almaya hazırlandığını belirtti.

Esila Kuaför, müşterilerini randevu sistemiyle kabul ettiği için, müşteriler, sıra beklemek gibi bir sorunla karşılaşmıyor.











Editör: Haber Merkezi