Organik ürün denildiğinde Ege Bölgesi'nin akıllara ilk gelen kuruluşu haline Tire Süt Kooperatifi, Ekoloji Fuarı'na özel hazırladığı standıyla damga vurdu.

 

Nostaljik Tire Çiftlik evinin bire bir ebatlarda modelini kuran kooperatifin standı ziyaretçilerden büyük beğeni topladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Gıda Tarım Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal’ın da ziyaret ettiği stantta inek maketleri, ayran dibeği, köy tabureleri, saman balyaları, erik ağaçları kiraz ağaçları ve sedirlerle bir köy evi ambiyansı yaratıldı. Fuarın en büyük 120 metre karelik standını kurmak için 8 kişilik bir ekip 10 gün boyunca mesai yaptı.

 

Tire Süt Kooperatifi'nin artık bir Türkiye markası haline geldiğini ve buna yakışır bir çalışma yaptıklarını ifade eden Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, "İzmir Büyükşehir Belediyemizin böyle bir fuar düzenlemesi ve Aziz Başkanın bizzat bu konunun üzerinde imtina ile durması İzmir için büyük bir şans. Biz de bu özverili davranışa aynı şekilde karşılık vermeye çalıştık. Hem de Tire mimarisinin zerafetini ve kültürünü tanıtma fırsatı yakalamış olduk. " dedi.

 

 

İZMİR ÇOK SEVECEK

Kooperatifin yeni üretimine başladığı Organik Beyaz Peynir de ilk kez bu fuar’da tüketiciye sunuldu. İzmirlilerden, tad, aroma ve kalite açısından tam not alan organik beyaz peynire ilk gün talep patlaması yaşandı.

 

Önümüzdeki günlerde Çiftçim markette, zincir mağazalarda ve seçkin şarküterilerde yerini alacak organik beyaz peynir konusunda açıklamalarda bulunan Eskiyörük şöyle devam etti:

 

“Organik pastörize süt, organik yoğurt, organik tereyağının ardından organik beyaz peynirle ürün yelpazemizi iyice genişlettik. Organik ürün için hem sütün üretildiği hem de işlenip ambalajlandığı işletmenin uluslararası kuruluşlar tarafından denetlenmesi ve Tarım Bakanlığı tarafından organik üretim sertifikasıyla belgelendirilmesi gereklidir”

 

Tire Süt Kooperatifi’nin organik ürünlerinin, sertifikalı üretim yapan Arif Gürdal Tarım İşletmesi’nden, soğuk zincirde tüm kontrolleri yapılan sütlerden üretildiğini açıklayan Başkan Eskiyörük; “Ürünleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı işletmemizde işliyoruz. Ayrıca ETKO’nun düzenli olarak denetimlerine tabi tutuluyoruz. Ürünlerimiz, ISO 9001 Kalite Yönetim ile ISO 22000 Gıda Güvenliği standartlarında üretilmektedir” diye konuştu.

 

 

Editör: Haber Merkezi