Dinamik Isı Yalıtım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş 2013’te statik elektrik yüzünden çıkan yangında tamamen kül olan fabrikanın Temmuz ayından itibaren tam kapasite ile tekrar faaliyete geçtiğini söyledi.



Tire OSB’de faaliyet gösteren Dinamik Isı Yalıtım A.Ş, iki yıl önce yaşadığı büyük yangın felaketinin izlerini tamamen sildi. Firmanın, Yönetim Kurulu Başkanı Metin Akdaş, 2013’te statik elektrik yüzünden çıkan yangında tamamen kül olan fabrikanın Temmuz ayından itibaren tam kapasite ile tekrar faaliyete geçtiğini söyledi. 


“YARALARIMIZI SARDIK”
Yangının ardından, zaman kaybetmeden harekete geçtiklerini ifade eden Akdaş, “Kısa sürede yaralarımız sarmayı başardık. 4 milyon dolarlık yatırımımız yaklaşık iki saat içinde kül olmuştu. Isı yalıtım malzemeleri üreten fabrikamıza 4 milyon dolar yatırım yaparak, tekrar üretime başladık. Hasar gören fabrikamızın tüm bina ve altyapı imalatları ile makine parkurumuzu yeniledik. Tamamen yeni bir tesis hüviyetine kavuşarak,  5 ay önce XPS üretim hattımızda seri üretime başladık. Böylesine bir felaketi bir daha yaşamamak adına fabrikamızı en modern yangın söndürme ve erken algılama alarm sistemleriyle donattık. Felaketin nedeni olarak gösterilen statik elektriğe karşı ise bina içi ve dışında gerekli tüm önlemler alındı. Ne kadar büyük bir firma olduğumuzu kısa sürede büyük bütçeli projelerde yer alarak herkese gösterdik” dedi.


SİYASİ RİSK FAKTÖRÜ ORTADAN KALKTI”
Firmanın, ısı yalıtım malzemeleri ile köpük ambalaj ürünleri alanında Türkiye ve dünyada tanındığını anlatan Akdaş, belirledikleri yeni hedeflere doğru koşar adım ilerlediklerini kaydetti. 1 Kasım seçimlerinin ardından siyasi risk faktörünün ortadan kalkmasıyla birlikte ekonominin çarklarının tekrar hızlanacağına işaret eden Akdaş, “Başta, İtalya, Fransa, Bulgaristan, İsrail, İrlanda, Azebaycan ve Irak olmak üzere 20’yi aşkın ülkeye ihracat yapıyoruz. Yurt içi ve dışındaki fuar ve tanıtım organizasyonlarına katılarak, iç ve dış pazar payımızı hızla büyütüyoruz. Toplam üretimimizin en az yarısını yurtdışına ihraç etmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.


BÜYÜK FELAKET
23 Kasım 2013’te, Dinamik Isı Makine Yalıtım Fabrikasında başlayan yangın Isı Yalıtım Levhası Ünitesi’ni 2 saatte küle çevirmişti. Yaklaşık 15 işçinin çalıştığı üniteyi kısa sürede yutan alevler İzmir, Tire, Bayındır ve Torbalı’dan gelen itfaiye ekiplerin tarafından söndürülmüştü. Yangında alevlerin içinde kalan ve patlama tehlikesi bulunan yakıt tanklarına ise itfaiye erleri kahramanca müdahale ederek, olası büyük bir facianın önüne geçmişlerdi. 







Editör: Haber Merkezi