Geçtiğimiz ay çok düşük seviyelere gerileyen karpuzun toptan satış fiyatları, üreticileri zorda bırakmıştı. Sezon sonuna doğru yaklaştığımız şu günlerde, yeniden yükselişe geçen karpuz fiyatları, çiftçinin yüzünü güldürmeye yetmedi.

Sadece Tire’nin değil, Bölgenin hatta İzmir’in en önemli karpuz pazarlarından biri olan ve Haziran ayında, bu yıl biraz gecikmeli de olsa, açılan Işıklı Karpuz Pazarında bu günlerde yine yükselişe geçen fiyatlar etkili. 


SATIŞ FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞ, ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEDİ
Bir süredir, yaklaşık 1 aylık dönem, zarar sınırı olarak belirtilen sınırın altına inen ve karpuz üreticisi çiftçinin mutsuz olmasını sağlayan karpuz fiyatlarında yeniden görülen yükseliş sevindirse de çiftçiyi tam anlamıyla mutlu etmedi.

Işıklı mahallesinde ki karpuz pazarında üretici ve toptan alıcılardan oluşan taraflar,  fiyatlardan şikayetçi. Pazarcı, marketçi yükselen fiyattan çiftçi ise yapmış olduğu masrafı ve emeği karşılamadığı için,  fiyatın düşük oluşundan şikayetçi.

Bundan 2, 3 hafta öncesinde pazarda kilogram fiyatı 10 kuruş civarında olan karpuzun sezonun sonu gelmesinden dolayı hasadın azalması ile karpuzun kilogram fiyatı şuan; 15 ile 20 kuruş seviyesine gelmiş durumda. Tabi bu durum sezon sonunda yüksel fiyatlardan dolayı alıcıları da hiç hoşnut etmedi. 

Editör: Haber Merkezi