Tire Tarım Kredi Kooperatifi, 2015 yılı ‘sertifikalı patates tohumu’ dağıtımını tamamladı. kooperatif ayrıca bünyesine dahil ettiği yeni aracı ile hizmetlerini daha da genişletmek için bir adım atmış oldu.

Tire’de ki tarım sektöründeki vatandaşların en büyük yardımcı ve destekçilerinden biri olan 229 Sayılı Tire Tarım Kredi Kooperatifi her yıl olduğu gibi bu yıl da;  çiftçilerin 2015 yılı ilkbahar dönemi sertifikalı patates tohumluğu taleplerini 140 ton sertifikalı patates tohumu dağıtarak karşıladı. 
140 TON SERTİFİKALI PATATES TOHUMU DAĞITILDI
Özellikle patates tohumu konusunda iddialı olan Tire Tarım Kredi Kooperatifi; Tire ve civarına Ocak ayında toplamda 140 ton sertifikalı patates tohumu dağıttı. Tire'deki toprakların bakir ve verimli oluşu nedeniyle, Tireli üreticilerin ürün çeşidini değiştirerek patates ekimine yönelmeleri gerektiğini vurgulayan Tire Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Osman Özdemir; Tire'de patates ekimi konusunda çok büyük bir potansiyel bulunduğunu ve Tireli çiftçilerin bu sayede çok daha büyük kazanç ve verimlilik sağlayacağını belirtti.
‘SERTİFİKALI TOHUM’ KULLANIN UYARISI 
Ayrıca çiftçilerin tohum satın alırken daha duyarlı davranarak mutlaka sertifikalı tohum cinslerine yönelmeleri ve aldıkları tohumların sertifikalarını istemeleri gerektiğini vurgulayan Özdemir;  “Bu sayede çiftçilerimizin toprakları hastalıklara karşı, daha dayanıklı olacaktır. Buda hem onların, hem memleketimizin daha kazançlı olması anlamına gelmektedir.” dedi. Özdemir, bu sözleri ile Tireli çiftçileri, ‘sertifikalı tohum’ kullanma konusunda uyardı.
YENİ HİZMET ARACI İLE ADRESE TESLİM HİZMET
Saha çalışmalarını Ziraat Mühendisi ile devam ettiren Tarım Kredi Kooperatifi, bünyesine kattığı yeni hizmet aracıyla da çiftçinin evine kadar hizmet götürmeye devam ediyor. Kooperatifin aldığı yeni hizmet aracı ile ilgili olarak da kısa bir değerlendirme yapan Müdür Özdemir, şunları söyledi; “Yarım asırdan fazla süredir Tire çitçisine yem, gübre, mazot, ilaç, tohum ve ekipman desteği sağlayan Tire Tarım Kredi Kooperatifi, 2015 yılında aldığı Ford Transit hizmet aracını bünyesine katarak,  üreticinin girdi ihtiyacını adrese teslim ederek hizmet sağlamaya devam edecektir.” 

Editör: Haber Merkezi