Ercan ÇELİK

 

Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu beraberinde Lemi Ergenlioğlu ile Tire’de faaliyet gösteren, Ticaret Odası üyesi firmalara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretler kapsamında Sütaş, Nayman Tarım, Progıda ve Berayken Gıda gibi firmaların temsilcileriyle bir araya geldi, birebir görüşme imkanı buldu.

 

MESLEKİ EĞİTİM TALEP ETTİLER

Nayman Tarım  ve Hayvancılık Anonim Şirketi’ne yaptığı ziyarette, Çapkınoğlu’nu firma temsilcileri Selçuk Nayman ve Burak Akyunus ağırladı. Nayman Tarım’ın sektör ve oda ile ilgili taleplerini dinleyen Hüseyin Çapkınoğlu, oda faaliyetleri ile ilgili bilgi aktardı. Sohbet ortamında geçen görüşmede, firma yetkilileri süt sektöründeki sıkıntılara dikkat çekerek, bu sıkıntıların çözümü noktasında Tire Ticaret Odası’ndan beklentileri olduğunu belirttiler. Nayman Tarım olarak iş güvenliği eğitimini Tire Ticaret Odası’ndan alarak kendilerini bu konuda geliştirdiklerini söylediler ve Odanın mesleki eğitimler düzenlemesini talep ettiler.

 

Tire Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisinde dondurulmuş gıda üretimi yapan Berayken Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne yapılan ziyarette ise firma kurucusu Gülayfer Söğüt ile görüştüler. Gülayfer Söğüt, ziyaretten dolayı Hüseyin Çapkınoğlu’na teşekkür ederek, oda faaliyetlerinden memnun olduklarını dile getirdi.

 

TEK SORUN KALİFİYE ELEMAN

Progıda Gıda ve Yan Mamülleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne yapılan ziyarette ise firma temsilcisi Muhittin Gök tarafından karşılanan Oda Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, odanın faaliyetleri ile ilgili bilgi verdi. Progıda ailesi olarak gün geçtikçe kendilerini geliştirdiklerini dile getiren Muhittin Gök, Tire Ticaret Odası’nın üyesi oldukları için kendilerini şanslı hissetiklerini belirtti. Tire’deki tek sorunlarının ise, Tire’de henüz sanayi kültürünün oluşmamış olmasından dolayı kalifiye eleman sıkıntısı olduğunu söylediler.

Tire’de rekor bir yatırıma imza atan Sütaş’a da ziyaret gerçekleştiren Hüseyin Çapkınoğlu’nu firma yetkilileri Gül Konuklar ve Sertaç Çimen ağırladılar. Firma yetkilileri Tire Ticaret Odası’na teşekkür ederek, kayıt aşamasında Tire Ticaret Odası çalışanlarına desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. EBSO sürecinde de Tire Ticaret Odası Genel Sekreteri Aydın Taşan’ın her daim yanlarında olduğunu ve Sütaş’ı yalnız bırakmayarak destek olduğunu belirterek minnettar olduklarını dile getirdiler. Tire’de karşılaştıkları tek problemin kalifiye eleman bulamamak olduğunu belirttiler ve bu konuda Tire Ticaret Odası’ndan destek talep ettiler. Ayrıca Tire Ticaret Odası’nın aynı zamanda sanayi odası olması için bu süreçte destek olacaklarını da söylediler.

 

ÇAPKINOĞLU: “İLETİŞİME ÖNEM VERİYORUZ”

Ziyaretler sonrası açıklama yapan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, üye ziyaretlerinin iletişim açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak, “Bu ziyaretlerde üyelerimizle birebir sohbet imkanı buluyoruz ve firmaların taleplerini, isteklerini alıyoruz. Bizler de odamızla ilgili faaliyetlerimizi birebir aktarma imkanına kavuşuyoruz. Tire Ticaret Odası olarak iletişime önem veriyoruz ve iletişim adına bu ziyaretlerimizi sürekli gerçekleştiriyoruz.” Dedi.







 

Editör: Haber Merkezi