İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tire’de 1970 yılından beri faaliyet gösteren toptancı halinin kapatılmasının uygun görüldüğünün ifade edildiği 5 Ocak 2016 tarihli yazı ile Tire Ticaret Odası’ndan görüş istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi söz konusu yazısında, içerisindeki 6 dükkândan beşinin işletilip dördünün aktif olarak çalıştığı ve günlük 6 tonluk işlem hacmine sahip toptancı halinin kapatılmasının uygun görüldüğünü ifade ederek Tire Ticaret Odası’nın görüşlerini iletmesi istendi.


Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, “BİZ BUNU DOĞRU BULMUYORUZ”

Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu konuyla ilgili, “İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tire Toptancı Hali’nin kapatılmasının uygun görüldüğüne yönelik görüşünün doğru olmadığı inancındayız. Tire Ziraat Odası’nın tespitleriyle 2015 yılında Tire’de 5618 üretici, 30 bin dekar alanda 90 bin ton yaş sebze, 1261 üretici 11 bin dekar alanda 30 bin ton yaş meyve, 475 üretici de 55 bin dekar alanda toplam 120 bin ton ceviz, kestane, incir ve antep fıstığı gibi kuru meyve üretmektedir. Binlerce üretici ve binlerce ton üretimi olan bir ilçede bulunan toptancı hal binasının kapatılması kararında bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, üreticinin üretim yollarının yapılmasında maksimum gayret gösteren bir belediyecilik anlayışıyla ters düştüğünü de üzülerek görmekteyiz. Mevcut hali ile toptancı hali, çevre ilçelerdeki hallerden daha fazla işlev görmekte. Tire Ticaret Odası olarak çevre hallere yayılmış diğer pazarların da mevcut halin içerisine taşınması gerektiği ve eğer gerçekten bu halin daha iyi bir şekilde işletilmesi isteniyorsa fiziki şartların iyileştirilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine vardık” dedi.

Editör: Haber Merkezi