Başarılı projeleri ve aldığı ödüllerle son yıllarda Türkiye’nin en güvenilir markalarından birisi haline gelen Tire Süt Kooperatifi, aynı zamanda dünyanın birçok ülkesindeki üretici kuruluşlarının da örnek modeli haline geldi

Tire Süt Kooperatifi Birleşmiş Milletler FAO tarafından “Kooperatifçilik alanında başarı ödülü” ile birlikte, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü” almanın gururunu yaşıyor. “Bu başarı İzmir’indir” diyen Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, “başta kooperatifimize sahip çıkan tüm ortaklarımız olmak üzere özveriyle çalışan tüm personellerimize, okul sütü ve süt kuzusu projeleriyle sütü doğrudan üreticiden alarak kooperatifimizin güçlenmesine büyük katkı sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na,  bizleri tercih eden tüm tüketicilerimize ve mutluluğumuza ortak olan tüm dostlarımıza teşekkür ederim.” dedi.


“TİRE SÜT KOOPERATİFİ DOĞRU MODEL”
Türkiye’nin en önemli kalkınma gücünün tarım olduğunu ifade eden Başkan Eskiyörük, 
“Kırsal kalkınma ve küçük aile işletmelerinin korunması için Tire Süt’ün doğru bir model olduğu dünyadaki otoriteler tarafından da tescillenmiş oldu. Bundan sonraki aşamada bu modelin ülkemizin her yerinde uygulanabilmesini sağlamak olmalıdır. Ülkemizde Tire Süt gibi örneklerin artması için devletin tarım ve hayvancılık politikalarını oluştururken kooperatifleşmeyi teşvik edici tedbirler alması gerekiyor” şeklinde konuştu.


SAYISIZ ÖDÜL ALDI
Başarılı projeleriyle üreticinin düşük maliyetli ve kaliteli üretimle kalkınmasını sağlarken, aynı zamanda tüketiciye de sağlıklı ve kaliteli ürünler sunan Tire Süt Kooperatifi’nin aldığı çok sayıda ödülden hafızalarda yer edenler ise şöyle sıraladı.

*Kooperatifçilik alanındaki başarılıyla ülke çapında dikkat çeken Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, Milli Prodüktivite Merkezi tarafından “Yılın İşadamı” seçilirken Tire Süt Kooperatifi Birleşmiş Milletler FAO tarafından Örnek Kırsal Kalkınma Modeli gösterildi. 

*Ülke ekonomisine ve istihdama katkı konusunda proje yürüten Sabancı Vakfı “Fark Yaratan Kuruluş” olarak Tire Süt Kooperatifi’ni deklare etti. 

*Ege Bölgesi Sanayi Odası, Tire Süt Kooperatifi’ne “Marka Yaratma, İstihdama Katkı ve Üretim Kalitesi” dallarında toplam 3 ödül birden verdi. 

*Avrasya Tüketici Derneği, 2014 yılında yaptığı tüketici araştırması sonucunda Tire Süt Kooperatifi’ne “Yılın Markası” kalite ödülünü sundu.

*Birleşmiş Milletler FAO “Kooperatifçilik alanında başarı ödülü” verirken T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da “Güvenilir Gıda Üretimi Ödülü”ne layık gördü. 

Editör: Haber Merkezi