Son birkaç yılda devletin verdiği prim ve fiyatların iyi olması, yeniden üreticiyi pamuğa yönlendirdi. Tire de 4 bin dekar alanda ekilen pamuk bir yılda yüzde yüz artış göstererek 8 bin dekar alana çıktı.

GELECEĞİMİZ İÇİN PAMUK EKMELİYİZ

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu “2007 yılına kadar pamuk da Tire’de zirvedeydik 2007 yılından sonra maliyetlerin yükselmesi fiyatların düşmesi üreticiyi zor duruma düşürdü. Şimdi yeniden bir ivme yakaladık. Bilindiği gibi Özellikle Küçük Menderes havzası olarak su problemi yaşıyoruz. Özellikle bölgemizde şu an yılda iki kez silajlık mısır ekimi yapılıyor. Burada 16 kez sulama yapıyoruz. Pamuk ise yılda 4 kez sulanarak verim alınabiliyor. Su kaynaklarımızı da düşünerek üreticinin yeniden pamuğa yönlenmesi havzamız açısından da iyi olacaktır diye düşünüyorum.

TEŞVİKLER ARTTIRILMALI

Pamuk üretiminin giderek artış gösterdiğinin altını çizen Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, “Bu üretimin ciddi manada artış sağlayabilmesi için devletin daha fazla teşvik vermesi özellikle pamuk üreticisine ucuz mazot desteği sağlaması gerekir.”

Editör: Haber Merkezi