Tire Kaymakamlığı himayesinde yürütülen ve desteklenen, vatandaşlarımıza “İstihdam alanında yeni fırsatlar oluşturma” projesi kapsamında faaliyete geçen Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Peynir Üretim Tesisinin tanıtımı yapıldı.
 

TANRISEVEN “TİRE SÜTÜN BAŞKENTİDİR”
Tanıtım töreninde konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, “Tire, Hayvancılığın ve Süt üretiminin başkenti konumundadır. Büyüyen ve üreten Tire’de gıda endüstrisine ara eleman yetiştirmek için bu tip projeleri önemsiyor ve destekliyoruz” dedi. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Büyükşehir olarak istihdam sağlayan projeye destek vermekten mutlu olduklarını söyledi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke, Kaymakam Tanrıseven’in talimatları doğrultusuna istihdama yönelik kurslar açtıklarını söyledi. 
Tanıtım törenin ardından, Kaymakam Tanrıseven ve protokol üyeleri Mantarcılık ile Hasta ve Yaşlı Refakatçisi eğitimlerinin tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

GIDA SEKTÖRÜNDE İŞ SAHİBİ OLACAKLAR
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Peynir Üretim Tesisi üretim atölyelerini gezen Kaymakam Tanrıseven ve protokol üyeleri, Gıda Mühendisleri ve bölüm öğretmenlerinden tesis de üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Tesislerde eğitim gören Tireli vatandaşlar gıda endüstrisinde çalışarak iş sahibi olacak.
Törene İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Dairesi Başkanı Dr. Aytuğ Balcıoğlu, Tire Belediye Başkan Vekili Mengü Önler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz ve İŞKUR Torbalı Şube Müdürlüğü Müdür Yardımcı Cemil Altun, daire amirleri, Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Dilek Aksoy ve kalabalık bir vatandaş topluluğu Katıldı.
 

Editör: Haber Merkezi