1965 yılında Tire’nin Kahrat Köyü’nde temizlik işçisi bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen Tireli İşadamı ve Müteahhit Cengiz Ülgüdür, maddi yetersizlikler nedeniyle eğitim hayatını ortaokulda noktalamıştı. Çocuk denecek yaşta ağabeyi ile birlikte çalışmak için köyünden ayrılan Ülgüdür, 12 yaşında İzmir’de faaliyet gösteren bir ayakkabı atölyesinde işçi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra bir arkadaşıyla birlikte seyyar olarak çeyiz ürünü satmaya başlayan Ülgüdür, bugünün temellerini işte o yıllardaki azimli çalışmalarıyla attı. HaberTire Gazetesi olarak bugün en az 50 kişiye istihdam sağlayan Tireli İşadamı Cengiz Ülgüdür’ün başarı öyküsünü sizler için derledik. İşte günümüz gençlerine örnek olacak birçok çalışmaya imza atan Cengiz Ülgüdür’ün yıllardan bu yana süregelen başarı öyküsü;

‘YOKSULLUĞUN İÇİNDEN GELDİ’

Çocuk yaşta gösterdiği cesaret ile ağabeyi ile birlikte Tire’den İzmir’e göç eden Cengiz Ülgüdür’ün işçilikten, 50 çalışanlı bir şirket sahibi olma yolculuğu, çeyiz ürünleri pazarlamasıyla başladı. Kendi Köyü’nden bir tanıdığı ile birlikte Ege Bölgesi’nin çeşitli bölgelerinde seyyar olarak çeyiz ürünleri pazarlayan Cengiz Ülgüdür, disiplinli çalışmalarının karşılığını kısa sürede almaya başladı.

‘KÜÇÜK BİR DÜKKÂN AÇTI’

Ticarette dürüstlüğün önemini her fırsatta dile getiren Cengiz Ülgüdür, seyyar çeyiz pazarlaması yaptığı sırada İzmir’de küçük bir dükkân açtı. Cengiz Ülgüdür o günleri şöyle anlatıyor;

“O yıllarda İzmir’de küçük bir dükkân açmıştık. Dükkânı açtık açmasına ama ne içine koyacak bir rafımız vardı ne o rafı alacak paramız. Bir şekilde düzen oluşturduk. O küçük dükkânının içinde yün sattığımız günler de oldu, iç çamaşırı sattığımız günler de. Satışlarımızı yükselttikçe çeşidi artırdık ve yavaş yavaş çekyat koltuk satmaya başladık. Mobilya mağazacılığı hayatımız da işte bu şekilde başlamış oldu.”

‘TİRE’YE YATIRIMI İHMAL ETMİYOR’

Doğup büyüdüğü memleketi, Tire’ye karşı her zaman büyük bir sevdası ve özlemi olan Cengiz Ülgüdür, İzmir’de gerçekleştiği büyümeden sonra soluğu Tire’de aldı. Bundan 12 yıl önce Tire’deki ilk beyaz eşya ve mobilya mağazasını açan Cengiz Ülgüdür, sektöre girdiği günkü iş disiplinini Tire’de de sürdürdü. Bugün İzmir Merkez ve İlçelerinde toplam 7 mağazası ve Cassaba Yatak Üretim Tesisleri olan Cengiz Ülgüdür, Tire’ye yeni yatırımlar yapmayı da ihmal etmiyor.

‘İNŞAAT SEKTÖRÜNDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTI’

Tire’de beyaz eşya ve mobilya mağazalarından sonra inşaat sektörüne atılan Cengiz Ülgüdür, kısa süre içinde 2 blok halinde 44 daire projesini başarıyla sonuçlandırarak tüm dairelerin satışını tamamladı. Müşterilerinden aldığı güç ile 39 dairelik üçüncü blok projesine başlayan Ülgüdür, şimdilerde yeni projenin temelden satımına başladı. İnşaat sektöründeki yatırımlarını İzmir ve Ödemiş’te de sürdüren Ülgüdür, sayısız çalışanı da inşaat sektöründe istihdam ediyor.

“DÜRÜSTLÜKTEN ÖDÜN VERMEDİK”

Başarının anahtarının dürüstlükte olduğunu ifade eden Cengiz Ülgüdür, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamaları şu ifadelerle sürdürdü; “Yıllar önce bir ayakkabı atölyesinden bugünlere gelebilmemizdeki en önemli etken dürüstlüktür. Allah’ın da yardımıyla işlerimizi yoluna koyduk ve çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Bu sırada dürüstlüğümüzden asla ödün vermedik. Zaten siz dürüst olursanız Allah da bir şekilde yardım ediyor. Bu arada mevcut iş kollarımıza yatak üretimini de ekledik. Cassaba Yatak markasıyla bir yıldan bu yana Ege Bölgesi’nde yatak satışlarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki yıllarda ülke genelinde bilinen, tercih edilen bir marka olmayı hedefliyoruz. 

Editör: Haber Merkezi