İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle 9 yıldan bu yana Okul Sütü ve ardından Süt Kuzusu Projesini başarıyla uygulayan  ve halkın güvenini kazanan Kooperatif, bu konudaki deneyimiyle Alo Süt Projesini başlattı. Kooperatifin ürün yelpazesinde bulunan Çiğ Süt, Organik Çiğ Süt, Organik Pastörize Süt, Pastörize Sütü marketteki fiyattan tüketicinin evine ulaştırılıyor. 

İzmir merkezde başlayan projeye tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük, “Küçük çocuğu olan anneler ya da dışarı çıkmakta güçlük çeken büyüklerimiz için başlattığımız projeye her kesimden tüketiciler büyük ilgi gösterdi. Özellikle çocuklarımızın yeterince süt içmeleri çok önemli. Tüketicilerimiz artık süt almak için markete gitmek zorunda kalmayacak. Süt tüketiminin çok düşük olduğu ülkemizde, bu projenin süt tüketimini arttıracağına inanıyoruz. Bu projeyle hem üretici hem de tüketici de kazanacak'' dedi. 


SÜTLER MARKET FİYATINA KAPINIZDA

Geçtiğimiz hafta yürürlüğe giren Çiğ Sütün Arzına Dair tebliğe değinen Eskiyörük, Alo Süt Projesinin kontrolsüz sokak sütüne alternetif oluşturması nedeniyle halk sağlığı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Alo Süt Hattı’na gelen siparişler içinde çiğ süt talebinin önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Eskiyörük “Projenin en önemli detayı da süt marketteki fiyatıyla kapınıza kadar geliyor. Çiğ süt genel olarak evde yoğurt ve sütlü tatlı yapımında kullanılmaktadır. Bu bizim bir geleneğimiz. Geçtiğimiz yıl güvenli çiğ süt arayan tüketicilerimizin bu konudaki ihtiyacını fark edip, kontrolsüz ve tehlikeli olan sokak sütüne karşı sağlıklı bir alternatif olması amacıyla ambalajlı Ari Çiğ Süt üretimine başladık. Bakanlığımız da yaptığı düzenlemeyle bu uygulamamızın doğruluğunu bir kez daha tescilledi.” dedi. 


GÜVENLİ ÇİĞ SÜT NASIL ÜRETİLİYOR?

Çiğ süt üretimi için müstakil dolum hatları ve benzeri koşulları sağlama konusunda önemli yatırım yapan Kooperatif, çalışmanın her aşamasında T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü’nün görüşünü aldı. 

Bu çerçevede, hastalıktan ari işletmede otomatik sağım sistemleriyle doğrudan soğutma tankına sağılan sütler, soğutuculu araçlarla kooperatifin Tarım Bakanlığı onaylı süt işleme tesisine naklediliyor. 

Tesisin laboratuvarında mikrobiyolojik, fiziksel ve kimyasal testlere tabi tutulan süt numuneleri tüm testlerden geçtikten sonra özel hazırlanan müstakil hatlardan otomatik dolumla şişeleniyor. Paketlenen ve etiketlenen sütler, yine soğuk zincir içerisinde İzmir’deki seçkin şarküteri ve marketlere doğallığı korunarak ulaştırılıyor. 

Tire Süt Kooperatifi olarak Gıda Güvenliği konusuna büyük önem verdiklerini belirten Başkan Eskiyörük, 

“Gerek sektörümüz gerekse tüketicilerimiz için en önemli konulardan birisi Gıda Güvenliğidir. Gıda Güvenliği konusunda Türkiye’nin öncüsü olan ilimize yakışır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İzmir İl Tarım Müdürümüz Ahmet Güldal’ın göreve geldiğinden bu yana büyük çaba sarf ederek üzerinde önemle durduğu konulardan birisi de hastalıktan ari süt işletmelerinin artmasıydı. Bizler de hastalıktan ari işletmelerin sütünü ambalajlayıp pazara sunarak İzmir’in süt sektöründeki öncülüğünü bir kez daha ortaya koyduk. 
İzmir halkı çok şanslı, çünkü İzmir Türkiye’ye her konuda ışık tutuyor, yol gösteriyor” dedi. 


 

Editör: Haber Merkezi