Tire’nin lezzet mekanlarına bir yenisi daha eklendi. Ev yemeklerinin lezzetini hiçbir şeye değişmeyenlerin yeni adresi olacak olan ’13 13 Zeytinyağlı Ev Yemekleri’ lokantası Gümüşpala Caddesi’nde hizmete açıldı.
Ergün ÇELİK

Başta esnaf olmak üzere, çarşıya çıktığında hep aynı tür yemekleri yemek zorunda kalan, evde yapılan veya geleneksel olan lezzetlere hasret kalan vatandaşları sevindirecek yeni bir lokanta açıldı. Tire lokanta ve gıda esnafı ailesine yeni katılan “13 13 Zeytinyağlı Ev Yemekleri” isimli Gümüşpala Caddesi üzerinde yer alan lokantanın açılışı dün gerçekleşti.

Öğlen saatlerinde yapılan ve çok sayıda konuğun katıldığı açılış töreninde kurdelayı lokantanın ortak işletmecileri Özlem Aldeniz ve Zinnet Aktaş ile İstiklal Mahallesi Muhtarı Halil Karaduman birlikte kesti. Muhtar Karaduman, kurdelayı kesmeden önce kısa bir konuşma yaptı ve açılacak olan işletmenin sahiplerine ve Tire’ye hayırlı uğurlu olmasını Allah’tan diledi. 

4-5 kişinin çalışıp hizmet vereceği işyerinin en büyük hizmeti, “500 13 13” numaralı ‘ALO PAKET’ hattı ile evlere ve işyerlerine servisi yapılması olacak. Yemek denilince dikkat edilmesi gereken üç hususa azami dikkat edeceklerini belirten işletme sahipleri; lezzet, hijyen ve ekonomiklikten taviz vermeyeceklerini belirtti. Menülerinde; keşketen sarmaya, Tire şiş köfteden haşlamaya, sulu köfteden pilav üstü kavurmaya, çorba çeşitlerinden salata çeşitlerine, zeytinyağlı yöresel ev yemeklerinden ızgara çeşitlerine kadar aranılan her şey olacak.





Editör: Haber Merkezi