“Varlığım Türk varlığına armağan olsun.”

 

        Tire Belediyesi Ekmek fiyatını 75 kuruştan 60 kuruşa çekerek Tire Belediyesi Ekmeğini Halk Ekmek Statüsü kazandırmıştır. Bu uygulamasından dolayı Belediye Başkanımız ve Meclis Üyelerimize Tireliler adına teşekkür etmemek imkânsız. Ancak kulağımıza CHP’li fırıncıların ekmek fiyatının kendi satış fiyatları olan 90 kuruşa yükseltilmesi konusunda Siyaseti kullanarak Belediye Meclisini ve Belediye başkanını tahakküm altına alma çabası içerisinde olduğu duyumu gelmiş bulunmaktadır. Benim gerek CHP’ nin gerekse Tire Belediyesinin bu konuda Halkın yararına dik duracağına inancım tamdır.

        Halkın cebindeki üç kuruşun hesabını yapan bu mütehakkimlik sevdasındakilere bir tavsiyem olacak, ben eğer Tayfur ÇİÇEĞİ tanıyorsam verdiği karardan geri adım atmaz. Ha atarsa da yanlış tanımışız deriz bu işin bir boyutu. İkinci boyutu ise demek ki ekmek 60 kuruşa da kurtarıyor, neden 90 kuruş yapılarak insanımız bir lokma ekmeğe her zaman muhtaç olsun, 60 kuruş olsun muhtaç olmadan onun olsun. Halkçı anlayışın gereği de bu değil midir zaten. 60 kuruşa kurtarıyorsa ki kurtardığına eminim kurtarmasa belediye 60 kuruş yapmazdı. Buyurun aynı hizmeti siz verin neden daha yüksek fiyatlarda diretiyorsunuz ki.

        Öte yandan İzmir Büyük Şehir Belediyesinin ESHOT hizmetlerinin de Tireye gelmesini Tireliler dört gözle beklemektedir. Çünkü İlçe dışında çalışanı, okuyanı çok olan bir ilçeyiz biz. Öğrencilerimiz, çalışanlarımız İzmir de ya da çevre ilçelerde bir ev kiralayıp bir sürü masrafın altına girmektense gidip gelmeyi tercih etmektedirler, buna biraz da ekonomik durumlar sebep olmaktadır. Eshot’un taşıma hizmetlerinden yararlanmak bu insanımızın ekonomik durumunu biraz daha iyileştirecektir. Ben Aziz KOCAOĞLU’ nun bu hizmeti ilçemizden esirgeyeceğini hiç sanmıyorum. Dört gözle bu hizmeti bekleyen İnsanımız varken bu hizmet bu ilçeden esirgenmemeli zaten.

 

        Hoşça kalın sağlıkta kalın.