Ercan ÇELİK

Uzun yıllar öğretmenlik yaptıktan sonra emekli olan ve Tire ile ilgili pek çok tarihi konuda araştırmalar yapıp kitaplar yazan Yılmaz Göçmen, en son müdürlük yaptığı Tire 4 Eylül İlkokulu’na tepki gösterdi. Yılmaz Göçmen, okulda müdürlük yaptığı dönemde, uzun uğraşlar sonucu arşivlerden tarayıp, 4 Eylül İlkokulu’nda görev yapan müdür ve vekillerin fotoğraflarını bulmuş, bu fotoğrafları isimleri ve dönemleriyle birlikte çerçeveletip okul duvarına asmıştı. Bu fotoğrafların artık yerinde olmadığını, kaybolduklarını öğrenen Göçmen, duruma tepki gösterdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Emekli Eğitimci, “1902 yılında Mehmet Cön tarafından temeli atılarak öğretime açılan Tire’nin en eski okulu Dört Eylül İlkokulu Ravza-i İrfan (İrfan Bahçesi) adıyla açılmıştır. 1990 – 1999 yıllları arasında Dört Eylül İlköğretim Okulu’ndan müdürlük yaptım. Bu dönemde 1902 yılından günümüze idarecilik görevinde bulunan müdür veya müdür vekillerinin fotoğraflarını, arşivleri tarayarak, uzun çalışmalar sonucunda buldum ve çalışma sürelerini de belirterek, çerçeveletip okulun idari kısmının duvarına astım. 1998 yılından 2014 yılına kadar bu kıymetli ve tarihi fotoğraflar okulun duvarında sergileniyordu.

Ama gelin görün ki ne olduysa oldu, bu fotoğraflar ortalıktan kayboldu. Durumu önce okul idaresine sordum. Biz görmedik dediler. İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz beye gittim. Sağolsun ilgilendi. Yakın zamanda müdürlük yapan birkaç isimle görüşerek bilgi almak istedi ancak onlar da “Bizim Haberimiz yok” dediler.

Şimdi sayın kaymakamıza sesleniyorum. Sadece eski fotoğraflar değil, aynı zamanda tarihi bir arşiv niteliğinde olan bu fotoğrafların, araştırılıp bulunması ve tekrar asılmasını, eğer asılmayacaksa da tarafıma teslim edilmesini saygıyla arz ediyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi